Artikel top billede

Sikkerhedsfolk indrømmer: Vi udviklede malware for at ramme konkurrenterne

Udspekulerede måder at få andre it-sikkerhedsselskabers anti-virus til at virke utroværdig, har været en del af it-sikkerhedsselskabet Kaspersky strategi. Det fortæller to tidligere Kaspersky-ansatte folk.

To tidligere medarbejdere fra den russiske it-sikkerhedsvirksomhed Kaspersky fortæller nu om en beskidt markedsføringsadfærd hos deres forhenværende arbejdsgiver.

Det Moskva-baserede selskab Kaspersky skulle således i godt 10 år have sprøjtet godartede filer ind i konkurrenternes anti-virusprodukter samt ondartet malware ind i ellers velfungerende programmer.

Formålet med denne øvelse var at forvirre og devaluere værdien af konkurrenternes anti-virussoftware ved, at vigtige filer på slutbrugernes computere blev slettet eller slået fra.

Det fortæller to anonyme kilder med en fortid hos Kaspersky til Reuters.

AVG og Microsoft i sigtekornet

Selskaber som Microsoft, AVG Technologies og Avast Software skulle have været blandt målene for Kasperskys lyssky anti-viruskampagne.

Selskaberne har tidligere over for Reuters fortalt, at de er blevet udsat for en række forsøg på at få smidt legale programmer ind i deres virus-lister, hvilket altså ville udløse en lang række falsk-positive alarmer i deres anti-virusprodukter.

Da selskaberne i sidste blev spurgt direkte om kendskabet til, at det var Kaspersky, der stod bag forsøgene, havde ingen af dem nogen kommentarer til Reuters.

Kaspersky-stifter afviser totalt

De to kilder med en fortid hos Kaspersky fortæller til Huffington Post, at i visse angrebsbølger var det selveste stifteren Eugene Kaspersky, der stod dirigent.

Årsagen til Eugene Kasperskys angrebslyst er angiveligt, at han opfattede, at mange af de mindre sikkerhedsselskaber efterabede Kasperskys software, hvilket blev betragtet som tyveri.

Over nyhedsbureaet Reuters har Eugene Kaspersky på det kraftigste taget afstand fra beskyldningerne fra de to tidligere medarbejdere, der ellers skulle have været en del af en stærkt begrænset inderkreds hos it-sikkerhedsselskabet

"Vores selskaber har aldrig udført en hemmelig kampagne, der skulle narre konkurrenterne til at generere falsk-positive for at smadres deres markedspositioner. Den slags handlinger er uetiske, uærlige og deres lovlighed er stærkt diskutable," siger Eugene Kaspersky til Reuters.

Læs også:
Benhård kamp om det danske marked for it-sikkerhed: Her er den nye tendens

TDC's hovedpine på erhvervsmarkedet: Sådan skal it-sikkerhed redde teleselskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere