Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

TDC's hovedpine på erhvervsmarkedet: Sådan skal it-sikkerhed redde teleselskabet

TDC er hårdt udfordret på erhvervsmarkedet i Danmark, men Carsten Dilling mener at have fundet opskriften på fremgang.

Sidste uges halvårsregnskab fra TDC viste, at TDC ser ud til at have stoppet kundeflugten på mobilsiden, men samtidig også kæmper en hård kamp på andre områder.

Det er ikke mindst erhvervsmarkedet, der volder TDC store problemer - ifølge TDC primært fordi erhvervsmarkedet i Danmark præget af stærk fokus på pris både hvad angår mobil- og fastnetløsninger.

Omsætningen i TDC Erhverv faldt i første halvår med 7,7 procent til lige knap tre milliarder kroner, mens EBITDA (indtjening før skat, renter og afskrivninger) faldt med hele 17,2 procent.

Læs også: TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

Administrerende direktør i TDC, Carsten Dilling, har ingen forhåbninger om, at pris-konkurrencen på erhvervsmarkedet klinger af lige foreløbig, men har til gengæld et bud på, hvordan TDC kan gøre sig mere attraktiv blandt virksomhederne og de offentlige institutioner.

"Det er helt klart, at vores hovedudfordring er et enormt prispres på samtlige hovedprodukter og teleydelser," siger han til Computerworld.

"Det gør så også, at vi bygger vores forretning mere og mere op omkring systemintegration-ydelser og især vores nye sikkerhedsinitiativ, som er rigtig lovende," forklarer han med henvisning til, at TDC har oprettet en afdeling for it-sikkerhed.  
"Der er virkelig behov for it-sikkerhed overalt i Danmark, og det bliver et kæmpe forretningsområde for os."

"Det hænger rigtig godt sammen med teleydelserne - så det er en af de store reparations-skruer."

Alle vil tjene penge på it-sikkerhed

TDC er dog langt fra ene om at have spottet, at der er penge i markedet for it-sikkerhed i disse år.

Fra store, traditionelle it-selskaber som IBM og KMD til klassiske sikkerhedsfirmaer som Symantec og Check-Point og over til rådgivningsfirmaer som Deloitte, PWC og Ernst & Young - alle forsøger i disse år at tjene penge på at levere totalløsninger inden for it-sikkerhed til virksomheder og offentlige institutioner.

Læs også: Stor mangel på it-sikkerhedsfolk: Så svært er det at finde de rette

Hvis I satser på it-sikkerhed over en bred kam, ryger I jo i konkurrence med nogle lidt andre spillere, end I er vant til?

"Jo, men vi har allerede en pæn markedsandel i Danmark via vores NetDesign-forretning, og det skalerer vi på," lyder det fra Carsten Dilling.

"Vi har gode muligheder for både at være et stærkt brand og en hovedaktør i det marked med den synergi, der er over imod kommunikation- og teleforretningen. Vores ambitionsniveau er rigtig stort."

Læs også:

TDC-topchef Carsten Dilling: Sådan stoppede vi mobilkundernes frafald

TDC overrasker: Nu går det frem på flere kritiske områder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere