Artikel top billede

(Foto: /)

Software-boom under opsejling: Derfor skal vigtige applikationer skiftes ud

Efter at have holdt liv i gamle applikationer i en årrække, er tiden - og økonomien - inde til en større modernisering af virksomhedens software.

Alt for mange virksomheder med en del år på bagen lider under den it-legacy, de slæber rundt på.

Det er et stigende problem i en tid, hvor innovation, time-to-market og agilitet er centrale begreber i de fleste virksomheder.

Læs også: Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

Som vi skrev tidligere på ugen, findes der heldigvis løsninger på problemet med legacy-it, men hvor højt prioriterer virksomhederne egentlig den nødvendige modernisering af it-miljøet?

Det har analysefirmaet Gartner et bud på med udgangspunkt i en ny undersøgelse.

Her skriver Gartner, at der på globalt plan vil blive spenderet 7,5 procent mere på enterprise software i 2015 i forhold til sidste år, så beløbet i alt når op på næsten 150 milliarder dollars.

Den vækst ventes at fortsætte frem til 2019, men det interessante er, at væksten primært er drevet af et presserende behov for modernisering af softwaren i mange virksomheder og det markante fokus på digital transformation.

"Størstedelen af investeringerne går til modernisering, til at at tilføje nye funktioner eller til at erstatte forretnings- og kontorapplikationer, der har haft et langt liv," lyder det fra Gartner.

Så højt prioriteres moderniseringen

I Gartner-undersøgelsen svarer 45 procent af respondenterne, at mindst et af de fem højst prioriterede it-projekter i virksomheden er en modernisering af on-premise kerne-applikationer i virksomheden.

Yderligere 41 procent indikerer, at det at udvide mulighederne med kerne-applikationer er en top-fem-prioritet.

Ikke overraskende kan Gartner også konklusere, at software as a service fortsat vinder frem i virksomhederne.

Det er interessant, at det for leverandørerne på sigt vil føre til et mere forudsigeligt mønster i omsætningen, da der bliver tale om en løbende indtjeningen og ikke store klumper, som det tidligere har været tilfældet.

Læs også:

Gumpetunge it-systemer er et kæmpe-problem for din virksomhed - men der er en løsning

To helt centrale begreber er nøglen til din fremtid i it-branchen

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Her er it-organisationen delt op i to afdelinger med 25 ansatte i hver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere