Artikel top billede

Windows-opdatering kan få Outlook til at crashe og computeren til at gå i sort

En helt ny opdatering fra Microsoft får i mange tilfælde Outlook til at crashe og computerens log on-skærm til at gå i sort, beretter frustrerede brugere i massevis.

Opdateret: Læs også Microsoft: Sådan løser du problemerne med sort skærm og Outlook-nedbrud efter fejlramt opdatering.

Microsofts seneste Windows-opdatering volder store problemer for mange brugere, der rapporterer om nedbrud, sorte skærme og andre problemer, der er opstået efter, at de har installeret Microsoft-opdateringen med navnet "KB 3097877."

Opdateringen blev for få dage udsendt som en del af Microsofts såkaldte sikkerheds-bulletin MS15-115, som du kan læse mere om her: Microsoft lapper kritiske huller i Windows og IE.

Den skulle lappe et kritisk hul i OpenType-skriftyperne, og 'KB 3097877' sigter mod alle understøttede versioner af Windows undtagen Windows 10.

Siden udsendelsen af opdateringen er det væltet ind med blog-posts og henvendelser i forskellige foraer - heriblandt Microsofts eget support-forum, Technet.

Her melder brugerne blandt andet om, at computerne bliver ramt af sort skærm med blot en curser-pil på, når der tastes Crtl+Alt+Del, der normalt åbner for log-on-skærmen på computeren.

Den sorte skærm betyder således, at brugerne slet ikke kan logge på computeren.

Outlook crasher

Tech Net beskriver flere brugere ligeledes, at opdateringen får deres Outlook 2010 og Outlook 2013 til at crashe, hvis man i mail-klienten forsøger at åbne HTML-baserede e-mail.

Brugerne skriver, at der ingen problemer var før opdateringen blev installeret, hvilket de tager som et bevis for, at fejlen ligger i den udsendte patch.

Også en længere diskussion Reddit Techsupport behandler mange brugere emnet.

I en anden tråd på TechNet med titlen 'Windows Sidebar Gadgets stop Working after November 2015 Updates' klages der over, at KB-opdateringen lukker for sidebaren [sidebar.exe, red] i Windows 7.

Opdateret: Læs også Microsoft: Sådan løser du problemerne med sort skærm og Outlook-nedbrud efter fejlramt opdatering.

Funktionen kører upåklageligt, når KB-opdateringen afinstalleres, hedder det.

"Helt ærligt, gutter. Tester i NOGENSINDE ordentligt før I releaser noget til Office 2013? Dette er den værste version af Outlook nogensinde. Beklager den negative attitude, men sådan ligger landet," skriver en frustreret bruger.

Flere skriver, at den mest effektive måde til at løse problemet på, er ved at disable patchen helt i Windows Server Update Services og så afvente, at Microsoft får løst problemet.

Har du oplevet sort skærm og Outlook, der crasher i de seneste dage?

Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere