Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Peter Perregaard færdig som topchef i EMC: Forlader selskabet med omgående virkning

Brancheveteranen Peter Perregaard forlader meget pludseligt sit job som direktør i storage-firmaet EMC.

Efter to et halvt år på posten er Peter Perregaard færdig som dansk direktør hos storage-producenten EMC.

En række kilder i branchen fortæller til Computerworld, at de i denne uge er blevet orienteret om, at Peter Perregaard er blevet opsagt fra sit job i EMC, hvor han kom til i begyndelsen af 2013.

Så sent som i juli i år tog Peter Perregaard yderligere et skridt fremad i EMC's hierarki og overtog ansvaret for EMC's forretning i hele Norden og Baltikum.

En kilde med kendskab til sagen fortæller til Computerworld, at nyheden om, at Perregaard har forladt selskabet, blev annonceret af en af EMC's europæiske chefer på et internt personalemøde.

På mødet blev det antydet, at Perregaards exit hænger sammen med overtrædelse af EMC's interne procedurer.

'Seriøs virksomhed'

Ved samme lejlighed blev det samtidig understreget, at EMC er en "seriøs virksomhed", som er meget optaget af at overholde EMC's regler for forretningsetik.

Computerworld har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra både EMC og Peter Perregaard, men ingen af parterne har reageret på Computerworlds henvendelser.

Det fremgår imidlertid af Peter Perregaards LinkedIn-profil, at hans arbejdsforhold med EMC er ophørt. Profilen er blevet rettet i torsdagens løb, i det det torsdag morgen fremgik, at Perregaard fortsat arbejde for EMC.

Det er langt fra første gang, at Peter Perregaard meget pludseligt må forlade et direktørjob.

I 2011 sagde han farvel til direktørposten i selskabet Software Innovation efter fire år på posten.

Helt tilbage i 2003 blev han bortvist fra jobbet som direktør i den danske afdeling af Oracle på grund af rod i bogføringen. Han tabte siden en retssag mod Oracle i Østre Landsret, hvor han havde krævet million-erstatning for uretmæssig bortvisning.

Det er kun en måned siden, at EMC blev købt af Dell i den næststørste virksomhedshandel nogensinde i teknologi-branchen. Købsprisen blev angivet tilat være på cirka 440 milliarder kroner.

I modsætning til Dell er EMC noteret på børsen i New York, og ligesom mange andre børsnoterede amerikanske virksomheder styrer man efter at nå bestemte kvartalsmål for omsætning mm.

Fusionen mellem Dell og EMC forventes først at være endeligt afsluttet om et års tid.

- opdateret kl. 13.46

Læs også:

Perregaard fyret i Software Innovation

Peter Perregaard taber sag mod Oracle Danmark

Kendt it-direktør skal rydde op i Jensby-ruin

Dansk it-topnavn ny administrerende direktør i EMC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere