Artikel top billede

Microsoft-chef: Al anvendelse af Windows 7 er på eget ansvar

Kodegiganten fra Redmond går så langt som til at 'bagtale' sit eget Windows 7 for at få brugerne til at skifte til Windows 10.

Microsoft er øjensynlig klar at gøre alt for at lokke kunderne til Windows 10, og firmaets marketingchef Chris Capossela giver den da også gas i videoen fra Windows Weekly.

Hvis du anvender Windows 7, "så gør du det på eget ansvar," siger han blandt andet i det lange interview.

Under interviewet lufter han ligefrem en stribe problemer med sit eget firmas succes-produkt nummer et.

Det skriver Computerworld i Sverige.

Blandt andet skulle nye spil som Fallout 4 ikke altid fungere korrekt, og sikkerhedsproblemer bruger han også som argumenter for at skifte fra Windows 7 til Windows 10.

"Vi forsøger også at få både software- og hardware-partnerne til at understøtte funktionerne i Windows 10. Vi forsøger virkelig at få folk til at skifte til Windows 10," siger Chris Capossela.

Men det er ikke lige let for Microsoft.

Der er nemlig rigtig mange, der er glade for Windows 7, som nok er Redmond-firmaets største styresystemssucces til dato.

Læs mere om det her: Masser af brugere fravælger Windows 10: Klamrer sig til Windows 7

Trods Chris Caposselas anstrengelser for at rose Windows 10 er der dog intet, der tyder på problemer med platformen, hverken i forhold til spil, soft- eller hardware.

Ligeledes udvikler Microsofts sikkerhedsopdateringer helt frem til 14. januar 2020 til Windows 7, så sikkerheden burde altså også være på plads.

Læs også: Windows 10 banker alt og alle: Er det hurtigst voksende styresystem fra Microsoft nogensinde

Chris Capossela fortæller også, at nogle brugere har brug for et lille puf i den rigtige retning, hvilket eksempelvis effektueres ved, at Microsoft har lagt Windows 10 som en rekommanderet opdatering til alle privatkunder.

Læs også: Snart ingen vej uden om: Microsoft på vej med automatisk download af Windows 10 på de fleste pc'er

"Vi skal ikke skubbe folk for meget, men vi skal finde den rigtige balance. Vi ved, at der findes folk, der skubber tingene foran sig og som ærlig talt kan have behov for et lille puf," siger han.

Ved årsskiftet 2015/16 havde Microsoft puffet over 164 millioner kunder til Windows 10. Det har analysehuset Net Applications opgjort.

Der er dog stadig en bid tilbage til den milliard brugere som Microsoft vil have inden 2018.

Læs også:
It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model

Nu kommer den første store Windows 10-opdatering: Det kan du vente dig

Fem måneder efter lanceringen: Hver 10. Windows-bruger er skiftet til Windows 10 - men halter stadig efter Windows 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere