Artikel top billede

Snart ingen vej uden om: Microsoft på vej med automatisk download af Windows 10 på de fleste pc'er

Microsoft er på vej med automatisk opgradering til Windows 10 på Windows-computere, der kører med automatiske opdateringer i Windows Update. Det betyder, at langt de fleste pc'er automatisk vil få installeret Windows 10.

Microsoft vil til næste år begynde at downloade Windows 10 automatisk til alle Windows-computere, der har slået automatisk opdatering af alle anbefalede opdateringer til - hvilket tæller rigtigt mange Windows-brugere.

Selskabets Windows-chef, Terry Myerson, skriver i en blog (med titlen "Making it easier to upgrade to Windows 10'), at Microsoft planlægger at udrulle Windows 10 som en 'anbefalet opdatering' via Windows Update til næste år.

Det kommer til at ske efter, at Microsoft inden for kort tid i første omgang vil lægge Windows 10 ud som en valgfri opdatering i Windows Update til de mange brugere.

Det betyder med andre ord, at Windows 10 automatisk vil blive downloadet på Windows-pc'er, som har slået automatiske opdateringer til i Windows Update.

Det er tilfældet for de fleste, i det Microsoft anvender Windows Update til at udrulle alle nødvendige sikkerhedsopdateringer, der sikrer, at de enkelte computere altid er opdaterede og sikre.

Har tidligere skabt postyr

Det er ikke lang tid siden, at det kom frem, at Microsoft faktisk allerede var i gang med at tvangs-downloade Windows 10 på mange pc'ere i al hemmelighed.

Det skabte således en del opmærksomhed, da mange brugere pludseligt opdagede, at der i al stilhed var blevet downloadet en meget stor fil på deres computere i en ny folder med navnet '$Windows.~BT.'

Det kan du læse mere om her: I al hemmelighed: Microsoft downloader automatisk Windows 10 til din pc.

Det vil trods den automatiske download stadig være muligt for brugerne at fravælge Windows 10, inden den installeres på computeren, ligesom det er muligt at rulle opdateringen helt tilbage inden for de første 30 dage efter installeringen, hedder det.

Microsoft har hele tiden sigtet efter at udrydde de mange forskellige Windows-versioner i markedet med Windows 10, som er selskabets helt store satsningsområde.

Det skyldes, at Windows 10 er udviklet til at spille en vigtig rolle i Microsofts' nye teknologiske strategi, der bygger på en ide om et sammenhængende, cloud-orienteret og sikkert hele.

En central ting i Windows 10 er de løbende opdateringer, som efter al sandsynlighed betyder, at Windows 10 er den sidste af Microsofts ellers berømte kæmpe-lanceringer af nye Windows-versioner.

I stedet vil Windows 10 stille og roligt blive opdateret løbende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere