Artikel top billede

Lenovo dropper nu endegyldigt Motorola og fortsætter med Moto-brandet.

Lenovo siger stop: Nu er det slut med Motorola

Motorola sendte den første mobiltelefon på det kommercielle marked i 1984. Men nu er det slut. Den nye ejer Lenovo dropper navnet Motorola, der nu forsvinder helt.

Motorola bliver udfaset til fordel for ejeren Lenovos eget Vibe-brand. Det fortæller Motorolas COO, Rick Osterloh til CNET.

Et år efter Lenovo købte Motorola Mobility fra Google, dropper firmaet nu helt Motorola-navnet på sine mobiltelefoner. I fremtiden vil det kun optræde på "indpakning og andre steder", uddyber Motorola på firmaets blog.

Hello Moto

I stedet skal kælenavnet Moto bruges på Lenovos såkaldte 'top of the line-'telefoner, som vil beholde det klassiske M logo, skriver CNET.

Udfasningen kommer måske ikke som den største overraskelse for mobilentusiaster.

Det er nemlig snart tre år siden, man sidst kunne købe en ny mobiltelefon med Motorola på coveret. I stedet har Motorola udgivet mobiler under Moto brandet, der dog stadig har det ikoniske  "flagermusevinge M".

En nyskabende kraft

Motorola begyndte tilværelsen i 1928 under navnet Galvin Manufactoring Corporation og fik først sit "rigtige" navn i 1947.

Under Anden Verdenskrig udviklede det senere Motorola blandt andet den ikoniske SCR-536, som mindre teknisk orienterede mennesker måske kender som den første walkie talkie.

Forbindelsen til den amerikanske stat holdt ved, og Motorola leverede blandt andet radioudstyr til det amerikanske rumprogram.

I 1984 Blev Motorola for alvor kendt blandt almindelige mennesker med lanceringen af verdens første mobiltelefon til privat brug, Motorola DynaTAC 8000X.

Siden er det gået op og ned for den gamle telekæmpe, og i 2011 købte Google Motorola for 70 milliarder kroner, blot for at skrælle firmaet for patenter og sælge det videre til kinesiske Lenovo for "sølle" 16 milliarder i 2014.

Men selvom Lenovo endegyldigt har sagt farvel til Motorola, kan nostalgikere altså stadig i fremtiden sige "Hello Moto."

Læs også: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere