Artikel top billede

Efter politirazzia: Berygtede DDoS-pengeafpressere lagt i håndjern

Flere internationale politimyndigheder er gået sammen om at pågribe et nøglemedlem og en person tilknyttet berygtet hackergruppe.

To personer med tilknytning til en af de værste online-afpresningsbander er blevet arresteret via en fælles indsats fra politistyrker fra Østrig, England, Tyskland og Bosnien-Hercegovina.

Det skriver det fælleseuropæiske politi Europol på sin hjemmeside, efter organisationen har fået hjælp til arrestationerne fra blandt andet det verdensomspændende Interpol.

Arrestationen omhandler et nøglemedlem og en person tilknyttet gruppen DD4BC, som er en af de hackergrupper, der har været særdeles aktive med at sende DDoS-angreb i hovedet på virksomheder - for derefter at kræve en løsesum.

Har været forbi Danmark

DD4BC har også været forbi Danmark, hvor gruppen har angrebet virksomheder.

Det har Computerworld tidligere skrevet om her: It-bander til danske virksomheder: Betal - eller vi sætter gang i et DDoS-angreb

DD4BC har ifølge en rapport fra it-netværksselskabet Akamei i 2015 stået bag 114 angreb mod netbanker, medieorganisationer og spilfirmaer. 

Selskaberne har således alle mærket DDoS-angrebenes ødelæggende kræfter, som med en overbelastning af forespørgsler til en hjemmeside lukker den ramte virksomheds site - og dermed indtjeningskanal - ned for omverdenen.

Et stort problem i Europa

Europol glæder sig naturligvis over, at en af DD4BC-gruppens nøglemedlemmer er blevet fanget sammen med en person med tilknytning til gruppen.

Læs også: Når DDoS-angreb rammer Danmark: Sådan svarer TDC igen via backbone-nettet

Men ligesom én svale ikke udgør en hel sommer, er to arresterede medlemmer af en hackergruppe ikke lig med, at DDoS-bandernes hærgen er forbi.

Slet ikke.

"DDoS-angreb udgør stadig en betydelig trussel mod EU og hinsides. Denne type afpresningsangreb er blevet en veletableret kriminel forretning, som har ramt tusindvis af ofre over hele kloden, mens antallet af urapporterede angreb formentlig er meget højere," skriver Europol på sin hjemmeside.

Den europæiske politimyndighed benytter samtidig lejligheden til at advare virksomheder mod at betale for at slippe ud af et DDoS-angreb.

"Virksomheder, der betaler løsesum til afpresserne, risikerer at fremstå sårbare og blive mål endnu en gang, hvor pengesummen er blevet forhøjet," lyder det fra Europol.

Læs også: 
Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb

Pas på: DDos-angreb ofte skalkeskjul for langt mere alvorlige angreb i skjul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere