Artikel top billede

Dansk hosting-firma udvider kraftigt: Har masser af ubesatte stillinger - og er klar til opkøb

Hostingfirmaet IT Relation fra Herning skovler penge ind og er klar til at finde checkhæftet frem, hvis der opstår i opkøbsmuligheder i hostingbranchen.

Hostingfirma IT Relation fra Herning forbereder sig på opkøb i hostingbranchen, der i øjeblikket er præget af en konsolideringstendens. 

"Jeg tror, vi kan blive førerhunden i den aktuelle konsolideringsbølge, som vi ser i branchen. Opkøb er ikke vores primære fokus, men vi er klar, hvis der opstår de rigtige muligheder med de rigtige synergier. Jeg forestiller mig, at der kan være interessante opkøbsemner i laget af virksomheder under os," siger Stig Bundgaard, salgsdirektør i IT Relation, til Computerworld.

Branche med høj vækst

Den danske hostingbranche er i øjeblikket inde i periode med stor vækst.

En rapport fra konsulentfirmaet Capitalmind, der har analyseret økonomien i 31 danske hosting-udbydere, viste for nylig, at virksomhederne i gennemsnit præsterede en vækst i indtjeningen på ni procent i perioden fra 2012 til 2014, mens de 15 bedste virksomheder havde en vækst i indtjeningen på omkring 25 procent.

Capitalmind konkluderede i den forbindelse, at det øger muligheden for flere opkøb og fusioner i hostingbranchen.

Ifølge Stig Bundgaard er konsolideringen i branchenn drevet af et ønske om stordriftsfordele.

"Det er en meget fragmenteret branche med 500 hostere, hvor der er enorm forskel på de største og de mindste. Derfor er der naturligvis mange, der vurderer, at det kan være interessant at konsolidere sig," siger han.

Går ikke i salgstanker

Stig Bundgaard vurderer dog ikke, at IT Relation står på nippet til at blive solgt til en af de store spillere på markedet.

IT Relation ligner dog ellers en virksomhed, der kan være en lækkerbisken for markedets største spillere. 

I det seneste regnskabsår rundede virksomheden en omsætning på 100 millioner kroner og i indeværende regnskab forventer IT Relation en vækst på 30 procent.

Det er en del af forklaringen på, at IT Relation står over for en udvidelse af medarbejderstaben, som lige nu er på knap 100 personer.

I sidste måned ansatte virksomheden 16 nye medarbejdere, og i øjeblikket har IT Relation 11 ubesatte stillinger.

Klar til at ansætte

En stor del af dem skal ansættes i kundeservice- og support-funktioner, som i dag beskæftiger knap 70 procent af virksomhedens ansatte, der sidder klar ved telefonerne i døgndrift.

"Vi er et 24/7-hus, hvor der er enorm meget fokus på brugerne og brugertilfredsheden. Vi har 35.000 slutbrugere på globalt plan, der skal supporteres. Og en stor del af det foregår ved, at de rent fysisk sidder og tager telefonen," siger han.

Udover kundeservicefolk søger IT Relation også driftsfolk, konsulenter og nogle enkelte .Net-udviklere.

Læs også: 
Ny rapport: Danske hosting-firmaer i vild vækst - opkøbsbølge kan være på vej 

Nu begynder opkøbsbølgen: Kapitalfond køber to danske hosting-firmaer i kæmpehandel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere