Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Nu begynder opkøbsbølgen: Kapitalfond køber to danske hosting-firmaer i kæmpehandel

Britisk kapitalfond lægger mere end 200 millioner kroner på bordet i kæmpehandel, der skal slå de to jyske hosting-firmaer Zitcom og Scannet sammen.

Den britiske kapitalfond HgCapital overtager kontrollen med de to succesfulde cloud- og hosting-virksomheder Zitcom og Scannet, som holder til i henholdsvis Skanderborg og Kolding.

Det fremgår af meddelelser på de to firmaers hjemmesider.

Med i alt 90 medarbejdere og en omsætning på omkring 150 millioner kroner bliver der dermed skabt en ny stor spiller på markedet for hosting og andre it-services til især mindre erhvervskunder.

Både Zitcom og Scannet har de seneste år leveret flotte resultater.

I regnskabet for 2014 nåede Zitcom, der også er kendt for brands som Wannafind, UnoEuro og Curanet, en omsætning på 81 millioner kroner - et plus på 11 procent - og et overskud efter skat på 11,9 millioner kroner.

Scannet oplyser ikke sin omsætning, men den ligger ifølge Computerworlds oplysninger på omkring 70 millioner årligt. Scannet har senest afleveret et overskud på 15,2 millioner kroner.

Parterne oplyser ikke størrelsen på købssummen for de to selskaber. Men kendere af branchen anslår, at HgCapital til sammen har lagt mere end 200 millioner kroner på bordet for de to selskaber.

Ny øverste chef i den nye hostingudbyder bliver Stefan Rosenlund, som indtil i dag har været salgsansvarlig i Zitcom. Scannets hidtidige direktør Jan Berg fortsætter i rollen som driftsdirektør (COO).

"I HgCapital har vi fundet den perfekte samarbejdspartner til at hjælpe os med vores mission om at levere hosting- og cloud-løsninger i absolut topklasse. Med investeringen får mit hold og jeg langt bedre betingelser for at styrke og udvide vores position i det danske marked, og det glæder vi os rigtig meget til," siger Stefan Rosenlund i en udtalelse.

Opkøbsbølge på vej

De seneste måneder har hostingbranchen svirret med rygter om opkøb og konsolidering blandt udbydere af hostingsservices. Med fusionen af Zitcom og Scannet ser der nu ud til at være gået hul på bylden.

Læs også: Ny rapport: Danske hosting-firmaer i vild vækst - opkøbsbølge kan være på vej

Kundernes krav om stadig mere professionelle services øger behovet for kapital og større volumen, hvis man vil have sin forretning til at hænge sammen.

Samtidig er det danske hostingmarked præget af mange mindre udbydere, som står over for store investeringer i både teknologi og salg. Det kræver stærke investorer som eksempelvis en kapitalfond. Og ifølge Computerworlds oplysninger undersøger en stribe hosting-firmaer i øjeblikket muligheden for opkøb eller fusioner.

"Kvaliteten af vore services skal op, og det er dyrt. Så der er større villighed til at tale om samarbejde i øjeblikket," som en kilde udtrykker det.

På kundesiden er der desuden udsigt til, at mange mindre erhvervskunder vil outsource deres it-drift og efterspørge cloud-løsninger. Det åbner store muligheder for vækst i den professionelle ende af hosting-markedet.

Samtidig går TDC med overvejelser om at frasælge sin hosting-forretning. Det åbner mulighed for at mindre udbydere som eksempelvis Zitcom kan gå på strandhugst blandt de kunder, som i dag bruger TDC Hosting som udbyder.

HgCapitals investering i Scannet/Zitcom kan derfor være startskuddet til en større opkøbsbølge, hvor hostingudbydere enten slår sig sammen eller allierer sig med eksterne investorer.

Korrigeret: Det fremgik oprindeligt af denne artikel, at Zitcom og Scannet fusioneres i ét selskab. Men ifølge Stefan Rosenlund er der endnu ikke taget stilling til, hvordan sammenlægningen af de to firmaer skal foregå i praksis.

Læs også:

TDC ved at sælge sin hosting-forretning for en milliard kroner

Godt råd til dig som hostingkunde: Sådan kan du undgå at havne i alvorlige problemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere