Artikel top billede

Pirater slår til igen: Svensk Popcorn Time kommer med browser-funktion

En svensk variant af Popcorn Time er klar til at genoplive en bittorrent-udviddelse, der gør det endnu lettere at se piratfilm. Filmbranchen står stadig med et ophavsretproblem.

Streaming-tjenester som Spotify og Netflix kan godt tage en stor del af æren for, at ulovlig piratkopiering er for nedadgående.

Men de ulovlige tjenester fortsætter dog stadig med at poppe op, og der er da også fortsat mange brugere, der lige snupper en gratis film i ny og næ.

I de sidste par år er det især tjenesten Popcorn Time, der har tiltrukket sig opmærksomheden på den konto.

De oprindelige udviklere bag tjenesten har trukket følehornene til sig i frygt for retssager, men nu har en svensk variant af denne tjeneste valgt at bygget en brugervenlig funktion, der skal trække mere publikum til.

Popcorn Time var oprindelig bygget op omkring sin egen klient, som du skulle finde, hente og installere for at få adgang til det enorme udvalg af film, som piraterne havde på lager.

Men nu er der bygget en løsning, der virker direkte i browseren.

Det er websiden TorrentFreak.com, der kan berette om det nye tiltag.

Det er ikke første gang tjenesten har gjort sig tilgængelig fra browseren, men de tidligere forsøg er for længst strandet.

Læs også denne historie, hvor en lignende funktion blev lukket efter meget kort tid: Piratside i ny version: Nu bliver det endnu lettere at slippe for regningen

De tidligere forsøg på at skabe en browser-version var plaget af, at den spiste store mængder båndbredde ved ikke at drage tilstrækkelig nytte af torrent-teknologien, der ligger i bunden af løsningen.

Flere eller færre penge

Popcorn-tjenesten bliver fulgt tæt af rettighedshaverne, og der er både udstedt bøder og trusler til brugerne.

Læs også: Popcorntime til musik sender pladeselskaberne i alarmberedskab

Som det var tilfældet med The Pirate Bay, har Popcorn Time også delt sig i en række forskellige websider med servere fordelt rundt omkring på kloden og med forskellige bagmænd.

Læs også: Pirat-udvikler: Popcorn Time slet ikke lukket - vil vende frygteligt tilbage

Og det er den svenske udgave, der nu har lanceret browser-versionen, som kan anvendes af alle de store browsere som et plugin.

Når du har installeret det, så bliver du advaret om ikke at gøre mere, før du har aktiveret en VPN-løsning, der skal sikre, at der ikke er andre, som kan se dig over skulderen, når du ser piratmateriale.

Der er delte meninger om, hvorvidt pirateri sender det lovlige salg ned, og derved er en belastning for rettighedshavernes pengepung.

En dansk undersøgelse har ligefrem vist, at pirater bruger flest penge på underholdning på nettet.

På den modsatte side af bordet kræver rettighedshaverne stadig enorme summer i erstatning for misbruget.

Læs også: Masser af danskere fanget i Popcorn Time-fælde: Nu falder der krav om erstatning

Men der er ingen tvivl om, at de store streaming-tjenester af både musik og film har været medvirkende til, at det er blevet mindre attraktivt at hente ulovligt indhold, også selv om rettighedshaverne stadig farer hårdt frem og også selv om pirateriet fortsætter.

Læs også:
Masser af danskere fanget i Popcorn Time-fælde: Nu falder der krav om erstatning

Popcorntime-krise deler CW-læsere i to: Er du selv ude om opkrævning?

Dansk pirat-streamer dømt i byretten i Næstved




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere