Artikel top billede

Facebook i vildt internet-projekt: Kunstig intelligens skal kortlægge, hvor vi bor

Facebook er i gang med at kortlægge kloden til et utroligt internet-eksperiment Læs her, hvorfor det sociale medie har droner i luften, som minutiøst skal affotografere alle bygninger i hele verden.

Verdens største sociale medie har med sit internet.org-initiativ slået fast med syvtommersøm, at selskabet vil have udbredt internettet så meget som muligt.

For jo flere mennesker, der får adgang til nettet, des flere kan også se statusopdateringer, kattevideoer og ikke mindst reklamer på Facebook med omkring 1,5 milliarder aktive brugere.

På mobilkonferencen Mobile World Congress 2016 og på sin blog har det sociale medie så luftet et af dets nye projekter i de bestræbelser: Kortlægning af alle menneskeskabte bygninger og infrastruktur ved hjælp af satellitfotos, internet-droner og kunstig intelligens.

Når dette er gjort, er tanken så, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg og kompagniet kan sende sine internet-droner ud i de egne, hvor der må formodes at menneskelig aktivitet, uden der nødvendigvis er internet til dem.

Dette drone-drevne internet kan du læse mere: Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej

Giver kortet ud til andre

På Facebook-bloggen skriver selskabet, at 10 procent af Jordens befolkning - svarende til trekvart milliard mennesker - i dag lever steder, hvor der simpelthen ikke er infrastruktur til nettet.

Derfor er det nødvendigt at kortlægge vores kære planet for at finde de steder, og det sker igennem kunstig intelligens-analyse af satellitbilleder.

"Vi har (foreløbigt) analyseret 20 lande, som udgør omkring 21,6 millioner kvadratkilometer og 350 terabytes billeddata. I en omgang af vores analyse har vi processeret 14,6 milliarder billeder med vores neurale netværk," forklarer selskabet på sin blog.

Her fremgår det også, at billederne dækker ned til fem meters nøjagtighed, hvilket, Facebook hævder, er ny rekord for landsdækkende kort.

Samtidig understreger det sociale medie, at data fra kortlægningen senere i 2016 vil blive udgivet til offentligheden, så også andre kort-interesserede kan kaste sig over datasæt og billeder fra Facebook-undersøgelserne.

"Vi tror på, at disse data kan bruges på en lang række områder, som eksempelvis tæller socioøkonomiske undersøgelser og risikovurderinger for naturkatastrofer," lyder det på Facebook-bloggen.

Sådan virker Googles ballondrevne internet


Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere