Artikel top billede

Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker

Facebook vil sammen med blandt andet Nokia og Samsung sørge for, at der bliver udrullet internet til milliarder af mennesker.

Facebook og seks andre teknologiselskaber går sammen i et projekt, der sigter efter at rulle internet ud til flere milliarder mennesker.

Sammen med Nokia, Samsung, Ericsson, MediaTek, Opera og Qualcomm vil Facebook i sammenslutningen Internet.org udvikle projekter, dele viden og arbejde sammen med forskellige regeringer.

Det skal ske med henblik på at udrulle mobilt internet til de to tredjedele af verdens befolkning, der i dag ikke har internet.

Flere tiltag

Omkring 2,7 milliarder mennesker - cirka en tredjedel af verdens befolkning - har i dag internet-adgang.

Ifølge Facebook stiger antallet med mindre end ni procent om året, hvilket er så lidt, at der er behov for ekstraordinære tiltag.

Også andre store teknologiselskaber er i gang med projekter, der skal sætte nyt skub i internet-penetrationen i verden. De tæller blandt andet Google og Microsoft.

Selskaberne er selvsagt interesserede i at udvide internet-penetrationen i verden, da det vil kunne sikre selskaberne mange hundrede millioner nye kunder.

Tv-frekvenser

Microsoft samarbejder eksempelvis med den kenyanske regering samt forskellige lokale internet-firmaer om at udrulle bredbånd i Kenya ved hjælp af solcelle-drevne basestationer og trådløse tv-frekvenser.

Samme model sigter Facebook efter.

På topchef Mark Zuckerbergs egen Facebook-profil skriver han, at det i dag koster 'milliarder af dollar' at leje frekvensområder af staterne.

"Og disse omkostninger bliver sendt videre til forbrugerne," skriver han.

"Facebook har i de seneste år investeret mere end en milliard dollar i at forbinde folk i udviklingslande med hinanden, og vi planlægger at gøre mere," skriver han.

Centralt i den nye plan vil være målet om at nedbringe den samlede pris for en internet-forbindelse.

Det skal blandt andet ske via billige mobiltelefoner samt tæt samarbejde med mobil-operatørerne, hedder det.

Facebook og de øvrige selskaber vil desuden forsøge at nedbringe dataforbruget ved hjælp af apps og forskellige værktøjer til data-komprimering samt systemer til at forbedre data-cache.

Læs mere på Internet.org..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere