Artikel top billede

Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker

Facebook vil sammen med blandt andet Nokia og Samsung sørge for, at der bliver udrullet internet til milliarder af mennesker.

Facebook og seks andre teknologiselskaber går sammen i et projekt, der sigter efter at rulle internet ud til flere milliarder mennesker.

Sammen med Nokia, Samsung, Ericsson, MediaTek, Opera og Qualcomm vil Facebook i sammenslutningen Internet.org udvikle projekter, dele viden og arbejde sammen med forskellige regeringer.

Det skal ske med henblik på at udrulle mobilt internet til de to tredjedele af verdens befolkning, der i dag ikke har internet.

Flere tiltag

Omkring 2,7 milliarder mennesker - cirka en tredjedel af verdens befolkning - har i dag internet-adgang.

Ifølge Facebook stiger antallet med mindre end ni procent om året, hvilket er så lidt, at der er behov for ekstraordinære tiltag.

Også andre store teknologiselskaber er i gang med projekter, der skal sætte nyt skub i internet-penetrationen i verden. De tæller blandt andet Google og Microsoft.

Selskaberne er selvsagt interesserede i at udvide internet-penetrationen i verden, da det vil kunne sikre selskaberne mange hundrede millioner nye kunder.

Tv-frekvenser

Microsoft samarbejder eksempelvis med den kenyanske regering samt forskellige lokale internet-firmaer om at udrulle bredbånd i Kenya ved hjælp af solcelle-drevne basestationer og trådløse tv-frekvenser.

Samme model sigter Facebook efter.

På topchef Mark Zuckerbergs egen Facebook-profil skriver han, at det i dag koster 'milliarder af dollar' at leje frekvensområder af staterne.

"Og disse omkostninger bliver sendt videre til forbrugerne," skriver han.

"Facebook har i de seneste år investeret mere end en milliard dollar i at forbinde folk i udviklingslande med hinanden, og vi planlægger at gøre mere," skriver han.

Centralt i den nye plan vil være målet om at nedbringe den samlede pris for en internet-forbindelse.

Det skal blandt andet ske via billige mobiltelefoner samt tæt samarbejde med mobil-operatørerne, hedder det.

Facebook og de øvrige selskaber vil desuden forsøge at nedbringe dataforbruget ved hjælp af apps og forskellige værktøjer til data-komprimering samt systemer til at forbedre data-cache.

Læs mere på Internet.org..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere