Artikel top billede

Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker

Facebook vil sammen med blandt andet Nokia og Samsung sørge for, at der bliver udrullet internet til milliarder af mennesker.

Facebook og seks andre teknologiselskaber går sammen i et projekt, der sigter efter at rulle internet ud til flere milliarder mennesker.

Sammen med Nokia, Samsung, Ericsson, MediaTek, Opera og Qualcomm vil Facebook i sammenslutningen Internet.org udvikle projekter, dele viden og arbejde sammen med forskellige regeringer.

Det skal ske med henblik på at udrulle mobilt internet til de to tredjedele af verdens befolkning, der i dag ikke har internet.

Flere tiltag

Omkring 2,7 milliarder mennesker - cirka en tredjedel af verdens befolkning - har i dag internet-adgang.

Ifølge Facebook stiger antallet med mindre end ni procent om året, hvilket er så lidt, at der er behov for ekstraordinære tiltag.

Også andre store teknologiselskaber er i gang med projekter, der skal sætte nyt skub i internet-penetrationen i verden. De tæller blandt andet Google og Microsoft.

Selskaberne er selvsagt interesserede i at udvide internet-penetrationen i verden, da det vil kunne sikre selskaberne mange hundrede millioner nye kunder.

Tv-frekvenser

Microsoft samarbejder eksempelvis med den kenyanske regering samt forskellige lokale internet-firmaer om at udrulle bredbånd i Kenya ved hjælp af solcelle-drevne basestationer og trådløse tv-frekvenser.

Samme model sigter Facebook efter.

På topchef Mark Zuckerbergs egen Facebook-profil skriver han, at det i dag koster 'milliarder af dollar' at leje frekvensområder af staterne.

"Og disse omkostninger bliver sendt videre til forbrugerne," skriver han.

"Facebook har i de seneste år investeret mere end en milliard dollar i at forbinde folk i udviklingslande med hinanden, og vi planlægger at gøre mere," skriver han.

Centralt i den nye plan vil være målet om at nedbringe den samlede pris for en internet-forbindelse.

Det skal blandt andet ske via billige mobiltelefoner samt tæt samarbejde med mobil-operatørerne, hedder det.

Facebook og de øvrige selskaber vil desuden forsøge at nedbringe dataforbruget ved hjælp af apps og forskellige værktøjer til data-komprimering samt systemer til at forbedre data-cache.

Læs mere på Internet.org..
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere