Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen. (Foto: Lars Jacobsen)

Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang

I sidste uge ramte en farlig sms både Android- og iPhone-smarthones. Læs her, hvorfor sms'en kun er rigtig farlig for Android-brugerne.

I sidste uge florerede en farlig sms til Android-brugerne, hvori der var et link til skadelig kode.

Den sms advarede Computerworld om, som du kan læse her:
To simple tricks: Sådan undgår du at blive ramt af ny farlig Android-sms

Flere iPhone-brugere har i kølvandt på den skadelige Android-sms henvendt sig til Computerworld med oplysninger om, at sms'en også har ramt deres Apple smartphone.

Naturligt nok spørger disse iPhone-brugere også om, hvorvidt denne sms kan skade deres æbletelefoner. 

Kan kun skade Android

Og her er svaret et rungende nej, da it-bagmændene har sendt den farlige sms på telefonnummer-niveau.

Derfor har de på forhånd ingen jordisk chance for at bedømme, om sms'en vil havne på en iPhone, Android, Windows eller en helt fjerde telefon.

"Det farlige link til Android benytter en APK (Android Package Kit, red.), og det er derfor ikke umiddelbart farligt for iPhone-brugere. Det svarer til at ville forsøge at afvikle en Mac-fil på en Windows-PC, forklarer it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra selskabet CSIS Security Group til Computerworld.

Han tilføjer, at hvis bagmændene for alvor ville skade iPhone-brugere, skulle de i linket have benyttet software til en IPK - et slangudtryk for 'iPhone-killer'. 

Spredehagl og sms

Så for at opsummere situationen: Ja, sms'en fra en ukendt afsender er farlig for Android-brugere.

De bør derfor bare slette sms'en med det samme uden at læse eller klikke på links.

Derimod er sms'en til iPhone-brugere ikke umiddelbart farlig, da den er blevet affyret med spredehagel til en hel masse danske telefonnumre uden hensyntagen til deres smartphone-system.

Men også til iPhone-brugere lyden opfordringen, at de bare bør slette beskeden med det samme.

Dette gælder også for folk med Windows-smartphones og andre mobilstyresystemer end Android.

Du kan læse mere om hele sagen med den farlige sms her: Farlig sms havner i danske Android-telefoner: Går direkte efter dit NemID og Mobilepay

Læs også: 

Sikkerheds-ekspert: Derfor duer statisk sikkerhed bare ikke - her er tre fif til at få bedre it-sikkerhed i virksomheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere