Artikel top billede

Dump: AV-Comparatives.

Stor sikkerhedstest: Her er det bedste antivirus-program lige nu

19 antivirusprogrammer er blevet stillet overfor hinanden og enten blevet godkendt eller fundet for lette. Her er listen over de programmer, der er bedst til at fange truslerne lige nu.

Antivirus-programmerne er det første værn mod trusler, der vil vores digitale maskiner til livs.

Der er med andre ord stadig ingen vej uden om en software-baseret barriere, hvis hemmelighederne skal holdes nogenlunde under lås og slå.

Naturligvis i kombination med opdaterede programmer og styresystem.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

For første gang i 2016 har organisationen nu sammenlignet leverandørernes resultater med hinanden og udsat dem for en test.

Antivirusprogrammerne testes dog således løbende med de trusler, der er aktuelle. Arkivet over malware-koden bliver hele tiden holdt opdateret for at give det, som AV-Compatratives kalder en real-world protection-test.

Altså en test-form, der forsøger at efterligne de sikkerhedsproblemer, man møder i hverdagen. I februar-testen er programmerne blevet kort igennem med 392 ondsindede programmer.

Testen er kørt på en Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit SP1-maskine med opdaterede tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Adobe Acrobat Reader og Java.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage.

Hvordan det gik, kan du se på graferne herunder.

Microsoft få smæk

I top tre ligger firmaerne Kaspersky, F-Secure og Trend Micro, der alle fanger problemerne i opløbet.

F-Secure og Trend Micro har dog en del falske positiver, hvilket ikke er dårligt for sikkerheden, men lidt forstyrrende.

I den tunge del af feltet må man bemærke at Microsofts populære Security Essentials 4.8, der ligger som eneste sikkerhedsprogram på rigtig mange maskiner, ikke klarer sig særligt godt i denne test.

Security Essentials fangede blot 91,4 procent af de ondsindede koder.

Læs også: Microsofts nye Windows Defender ATP: Virksomhederne skal bruge ny sikkerhedstjeneste

Software-test er naturligvis ikke den endegyldige sandhed, men dog en pegepind, der viser et øjebliksbillede af, hvordan de enkelte programmer klarer sig under de valgte testkriterier.

Det er ligeledes ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med.

Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over hvilke programmer, der er gode til at klare truslerne lige nu.

Du kan også selv klikke forbi AV-Comparatives webside, hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Læs også:
Antivirus-producent: Vi sælger din surf-historik til reklamefirmaer

Retten til dit privatliv er et spil uden regler - og du har intet at skulle have sagt

Sikkerhedsfolk indrømmer: Vi udviklede malware for at ramme konkurrenterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere