Artikel top billede

Fusion mellem Toshiba, Fujitsu og Vaio PC kollapset - kan koste alle tre selskaber dyrt

Forhandlingerne mellem Toshiba, Fujitsu og Vaio PC om en fusion af de tre selskaber ser ud til at være kollapset. Det åbne spørgsmål er nu, om de tre pc-producenter overhovedet har en fremtid.

Forhandlingerne mellem de tre pc-producenter Toshiba, Fujitsu og Vaio PC om en mulig fusion ser du til at være stødt på grund.

De tre selskaber har i et stykke tid forhandlet om en sammenlægning, som skulle skabe en spiller i markedet med volumen og slagkraft til at udfordre de førende producenter som Dell, HP og Lenovo.

Ifølge Wall Street Journal er der imidlertid meget, der tyder på, at fusionen ikke bliver til noget.

Ifølge oplysningerne har forhandlerne fra Japan Industrial Partners, der ejer aktiemajoriteten i Vaio PC, har smækket med døren og forladt forhandlingsbordet.

Det har hele tiden ligget i kortene, at Vaio PC skulle sidde på den største andel af et fælles selskab.

Med selskabet ude af forhandlingerne regnes det for usandsynligt, at Toshiba og Fujitsu vil arbejde videre med en fusion, medmindre de kan finde en ny og relativt uopdyrket niche at satse på.

Kan true dem på livet

Er Vaio PC's exit udtryk for et endeligt sammenbrud i forhandlingerne, kan det true de tre pc-producenter på livet.

Pc-markedet er i de senere år skrumpet ganske betragteligt. Således viser helt nye tal, at markedet lige nu er på det laveste niveau siden 2007.

Det kan du læse mere om her: Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007.

I dette marked sidder Toshiba, Fujitsu og Vaio PC tilsammen på mindre end 6,5 procent. Til sammenligning har Apple en markedsandel på 7,1 procent.

Koncernchef i Japan Industrial Partners, Hidemi Moue, har da også tidligere begrundet fusionsplanerne med, at pc-salget falder dramatisk.

"Pc-markedet bliver mindre og mindre, hvilket betyder, at det giver mening at samarbejde for at få mest ud af udvikling, produktions-volumen og marketing-kanaler," har han tidligere sagt.

Det kan du læse mere om her: Tre pc-kæmper forhandler om fusion af de mægtige pc-divisioner.

I det faldende marked gælder det om at have volumen, hvis man overleve.

Fortsætter markedet med at falde, er der derfor meget, der tyder på, at de fem store pc-producenter - i dag Lenovo, Dell, Apple, HP og Asus - vil blive større, mens især de mindre leverandører uden for Top 5 vil blive truet, fordi de ikke kan følge med med de små indtjeningsmarginer, der er i pc-branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere