Artikel top billede

Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Pc-salget falder med stor fart og ligger nu på laveste niveau siden 2007.

Pc-salget fortsætter med at falde med stor hastighed, og der er foreløbig ingen tegn på, at salget af nye pc'er er ved at stabilisere sig.

Det viser nye tal fra de to analyshuse IDC og Gartner, der samstemmende melder om et meget voldsomt fald i salget af pc'er i første kvartal af 2016.

Ifølge analysehusene er der antallet af solgte pc'er faldet med mellem 10 og 12 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge IDC's målinger er antallet af solgte enheder faldet til 60,6 millioner styk i første kvartal, mens Gartners sammentælling viser, at der er blevet solgt 64,8 millioner enheder i kvartalet.

Det er sjette kvartal i træk, at pc-salget faldet, og det er første gang siden 2007, at antallet af solgte pc'er i et kvartal er under 65 millioner styk.

Ingen grund til at købe nyt

Ifølge analysehusene er der for tiden ingen nævneværdig grund for forbrugerne til at købe nye maskiner.

Pc-branchen havde ellers forventet, at både Windows 10 og lanceringen af Intels nye Skylake-processorer ville have sat ny fart i salget. Men det er altså ikke sket.

Tværtimod venter mange ifølge analysehusene på, at virksomhederne for alvor kommer i gang med at opgradere til Windows 10, før de selv begynder at overveje at købe ny computer.

Hertil kommer en stærk dollar. Mange pc-forhandlere ligger for tiden ligger inde med store varelagre.

Tilbagegangen er generel i alle regioner verden over, lyder det fra Gartner. Værst ser det dog ud i Latinamerika, hvor salget er faldet med hele 32,4 procent.

Gartner peger på, at valget ikke længere automatisk falder på en pc, når en forbruger eller en familie skal indkøbe ny elektronik.

Ikke mindst i vækstmarkeder - som Kina, Latin- og Sydamerika og Afrika - falder valget ofte i stedet på en smartphone.

Lenovo er størst i verden

Tallene viser, at kinesiske Lenovo for tiden er den klart største pc-producent i verden.

Lenovo mærker dog også afmatningen, idet selskabets styk-salg er faldet med 7,2 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 12,5 millioner pc'er.

Analysehusene er dog fortrøstningsfulde. De forventer, at udrulningen af Windows 10 vil trække en opblomstring i pc-salget fra slutningen af 2016 og frem.

HP blev i 2015 splittet op i to selskaber - HP Enterprise og HP Inc.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

HP Inc er gået til markedet med en klar målsætning om at satse på dyrere computere med højere marginer, og den satsning har kostet på antallet af solgte enheder.

Til gengæld går det godt for Asus og Apple, der er de eneste af de store computer-producenter, der har stigende salg for tiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere