Artikel top billede

Amazons Snowball-harddisk kan lagre op til 80 terabyte. (screendump fra Amazons website)

Når bredbånd er for langsomt: 80 terabyte-boks skal levere data til skyen

En fysisk harddisk og en lastbil er både en hurtigere, billigere og mere sikker metode end din bredbåndsforbindelse, når store datamængder skal op i skyen.

De fleste har prøvet at flytte filer til en cloud-tjeneste. Træk din fil over på ikonet fra din cloud-udbyder, og få sekunder senere ligger der en kopi af dine data på en cloudserver.

Det er både nemt og hurtigt, fordi de filer, man flytter, som regel er så små, at vi slet ikke behøver tænke på, hvor lang tid overførslen varer.

Men lige så snart, du begynder at flytte rigtig store mængder data, bliver overførselstiden og omkostninger og en stabil forbindelse pludselig noget, du må forholde dig til.

Det har den amerikanske cloud-udbyder Amazon taget konsekvensen af.

Firmaet har lanceret en stor grim boks, som har plads til op mod 80 terabyte data, der markedsføres under navnet Snowball.

Krypteret og pænt pakket ind

Boksen, der vejer 25 kg, sendes ud til kunden, som så selv står for at kopiere sine data, som krypteres automatisk. Når det er gjort, sendes boksen retur til det nærmeste Amazon datacenter, hvor indholdet pakkes pænt ud og lagres på Amazons servere.

Overførslen via en fysisk harddisk er ifølge Amazon både billigere, hurtigere og mere sikkert end at sende via en net-forbindelse.

Amazon giver som et eksempel, at overførsel af 100 terabyte via en 100 Mbit-forbidnelse kan tage op til 120 dage.

Forsendelsen koster op til 250 dollar - cirka 1700 kroner. Skal man have data trukket hjem til sig selv igen, koster det cirka 20 øre pr. gigabyte.

Snowball-tjenesten har eksisteret i USA siden sidste efterår, og blev frigivet i Europa i sidste måned.

Læs også:

Amazon går direkte efter it-udviklerne: Her er it-gigantens plan

It-giganten Amazon har rettet sigtekornet mod Danmark - og det er der god grund til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere