Artikel top billede

Jesper Rønnow færdig som topdirektør i Skat - stopper med øjeblikkelig virkning

Opdateret: Skats øverste direktør og manden med det øverste digitale ansvar, Jesper Rønnow Simonsen, er fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Jesper Rønnow Simonsen er færdig som direktør i Skat og er fritstillet med omgående virkning.

Det erfarer DR Nyheder.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær bekræfter desuden fyringen af Jesper Rønnow over for flere medier.

Skatteminister Karsten Lauritzen har samtidig indkaldt til pressemøde fredag eftermiddag, hvor temaet er "planerne for fremtidens skattevæsen."

Ifølge DR er Jesper Rønnow fritstillet med øjeblikkelig virkning, og i stedet indsættes Merete Agergaard, direktør for kundeservice, som konstitueret direktør i Skat.

Jesper Rønnow er som direktør i Skat også manden med det øverste ansvar for den gennemgribende digitalisering af skattevæsenet.

Har it-ansvaret i Stat

Tidligere i år blev det ansvar for alvor gjort tydeligt, da Jesper Rønnow i Computerworld meddelte, at Skat ikke længere skulle have en CIO.

Forklaringen fra Jesper Rønnow var, at it-udvikling og -drift i Skat skal være helt integreret i forretningen, fordi Skat i dag er at betragte som en it-virksomhed.

"Skat er i dag en it-virksomhed. Alle vores forretningsprocesser og alt, hvad vi foretager os, ligger i de data og de it-systemer, som binder hele vores virksomhed sammen," sagde Jesper Rønnow Simonsen, direktør for Skat, til Computerworld.

Læs også: Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Vi spurgte samtidig Jesper Rønnow, der blev direktør for Skat i januar 2013, hvem der med den nye it-organisation og med den droppede CIO-rolle så skulle have selve hovedansvaret for digitaliseringen?

"Der er ikke nogen tvivl om, at jeg har det overordnede ansvar for det hele - og også alle de forskellige it-projekter, vi arbejder med," sagde Jesper Rønnow.

EFI-skandalen

Jesper Rønnow har som direktør i Skat blandt andet været med til at afskedige daværende it-direktør i Skat, Jan Topp Rasmussen, på grund af de mange problemer med inddrivelsessystemet EFI.

Den samlede regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender formentlig i milliardklassen. Læs mere om det her.

EFI-problemerne var også en af årsagerne til de mange ændringer i it-organisationen, som Jesper Rønnow stod bag. 

"Det, der udfordrede os med den måde, vi var organiseret på - hvor du havde et it-område med en selvstændig it-direktør - var, at det blev lidt isoleret fra resten af organisationen."

"Når man så organisatorisk på det, synes jeg, at vi havde nogle koordinerings-udfordringer," forklarede Jesper Rønnow for nogle måneder siden til Computerworld. 

Der er endnu ikke meldt noget ud om baggrunden for, at Jesper Rønnow nu stopper i Skat, men det er oplagt, at de mange skandaler med svindel med udbytteskat kan være den udslagsgivende faktor. 

Skatteministeriet meddelte i denne uge, at Skat menes at være blevet snydt for 12,3 milliarder kroner i forbindelse med svindel med refusion af udbytteskat.

Læs også:

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere