Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter opdatering af firmware: Slut med brug af uoriginale blækpatroner i din HP-printer

En ny firmware-opdatering til visse HP-printere slukker for muligheden for at bruge billigere uoriginale- eller genopfyldte blækpatroner.

Printerblæk er en af de dyreste væsker i verden, hvis man ser på literprisen. Dyrere end årgangs-whiskey, penicillin og blod.  

Derfor er der også mange printer-ejere, der glædeligt køber uoriginale printerpatroner eller genopfylder patronerne til deres printere i stedet for at købe producenternes egne printerpatroner, der ofte er mindst dobbelt så dyre.

Men det ser ud til at være slut nu. I hvert fald hvis du har en HP-printer fra Office Jet-serien, der er tilsluttet internettet, og som blev opdateret med en firmwareopdatering i marts 2016.

Denne firmware-opdatering får nemlig tilsyneladende printeren til at stoppe med at acceptere blækpatroner, der ikke er udstyret med HP's egen sikkerhedschip fra 13. september.

Problemet rammer OfficeJet-, OfficeJet Pro-, og Office Jet Pro X-printere og stopper for muligheden for at benytte genopfyldte blækpatroner med forskellige advarselsbeskeder.

HP: Vi beskytter vores patenter
På grund af den skyhøje pris for printerblæk, kan det ofte svare sig at købe en ny printer på tilbud i stedet for at købe fire nye printerpatroner til din eksisterende printer, hvis patronerne er ved at være tomme.

Derfor tyer mange til at købe uoriginale patroner eller genopfylde de eksisterende, også selv om garantien ryger.  

"Grunden til opdateringen er beskyttelse af HP's innovation og patenter," forklarer HP i en udtalelse til britiske BBC.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra HP Danmark, men HP ønsker ikke at udtale sig og henviser til den amerikanske udtalelse, som minder om udtalelsen til BBC.

HP fortæller dog i udtalelsen, at du stadig godt kan benytte genopfyldte patroner, hvis de har HP's sikkerhedschip

Læs også: Han handlede printere og kopimaskiner for millioner - nu afslører han branchens beskidte tricks




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere