Artikel top billede

Bedre end alle mennesker: Facebook og Intels AI-systemer dræber alle modstandere i 'Doom'

To it-giganters kunstige intelligens basker alle konkurrenter i en Doom-konkurrence. Andenpladsen blev indtaget af studerende, som hævder, at deres robot er bedre end menneskelige spillere.

Kunstig intelligens har for længst slået mennesket i skak, Jeopardy og brætspillet Go, og nu er turen så kommet til skyd-alt-ned-på-din-vej-spillet Doom fra 1993.

I den nyligt afholdte konkurrence VizDoom, hvor kunstig intelligens fra private it-selskaber, universiteter og freelance-kodere udkæmper dødskampe i 3D-spillet Doom, har Intels og Facebooks kunstige Doom-spillere fejet alle modstandere af banen.

Facebooks kunstige intelligens vandt i den kategori, hvor spillerne i forvejen kender til landkortet i Doom og kun er bevæbnet med raketstyr.

Intels AI-Doomspiller vandt i den anden kategori, hvor kortet er ukendt, og hvor spillerne har alle våben til rådighed.

Nummer to i begge konkurrencer blev et hold på to studerende fra Carnegie Mellon Universitetet beliggende i den amerikanske by Pittsburgh, skriver Pittsburgh Post Gazette.

Robot bedre end mennesker

De to studerende forklarer til avisen, at deres kunstige intelligens' arkitektur hæver sig over menneskelige spillere i dødsmatch-scenarier.

Blandt andet lærte deres Doom-spiller ved navn 'Arnold' med tiden at dukke sig for skud i kampen om andenpladsen mod en anden kunstig intelligens-spiller fra Essex Universitetet i Storbritannien.

Den læring minder i høj grad om, hvordan mennesker tilegner sig spil-kompetencer.

Så med andre ord er den bedste kunstige intelligens i VizDoom-konkurrencen bedre end forprogrammerede computerspillere og menneskelige ditto, når det kommer til at navigere i 3D-spillet og skyde modstandere i smadder.

Næste opgave for de studerendes AI-computerspiller Arnold bliver at tage kampen op mod monstre i en anden spilklassiker, Quake fra 1996, hvor modstanderne er i forskellige størrelser og former.

Læs også: Computerspillene fra din ungdom: Her er de 12 mest berømte spil nogensinde

Kan bruges i selvkørende biler

Inden man begynder at få nervøse tics ved tanken om Skynet-perspektiverne i, at kunstigt intelligente computerspillere langsomt kan lære at navigere i et virtuelt 3D-miljø og dræbe alt på sin vej, bør man nok slå koldt vand i blodet.

I hvert fald i første omgang.

For VizDoom-konkurrencen handler ultimativt ikke om at bygge den bedste dræberrobot, men derimod om at presse mulighederne for kunstig intelligens' læring og navigation i en 3D-verden.

Den slags viden kan komme udviklingen af selvkørende biler ved hjælp af blandt andet objektgenkendelse og i udførslen af komplekse opgaver på vejen.

Læs også:
"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Robotter og kunstig intelligens kan meget snart overtage halvdelen af alle job - hvornår forholder vi os til det?

Fem actionspil der får dig gennem efteråret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere