Artikel top billede

Fem actionspil der får dig gennem efteråret

Sommeren er så småt ved at være slut, og snart bliver vejret køligere og nok også vådere. Her er fem spil, der med garanti kan levere underholdning til efterårets regnvejrsdage.

Vi kender jo alle det danske efterår; årstiden der måske bedst repræsenterer det danske klima, og som altid er garant for en kontrast til den sommervejret.

Man rykker sig mere indendøre, og solen sætter sig lidt tidligere. Pludselig befinder man sig ved computeren eller konsollen, men hvad skal man dog spille?

Frygt ej. Herunder er der fem spil, der kan levere underholdning i topklasse, når der bare skal noget action i systemet. Uanset om du er til vilde guns eller middelalderlig magi - der er noget for enhver smag.

Kom endelig med flere foreslag i kommentarfeltet nederst på siden.

Artiklen fortsætter under billedet...

1. Deus Ex: Mankind Divided

Det nyeste skud på stammen fra Ubisoft Montreal. Deus Ex er en af de mere velkendte serier på markedet, og med god grund. Seriens første udspil fra årtusindskiftet var en øjeblikkelig klassiker, og hovedpersonen Adam Jensen er stadig en fornøjelse at styre.

Især med de mange augmenterede evner han nu besidder, der kan bruges på alle mulige måder. Om det er den listige, snedige måde man vil gennemføre missionerne på, eller ren Rambo taktik, så er der altid noget for enhver smag.

Spillet besidder et ganske flot, grafisk udtryk, og den futuristiske sci-fi setting gør underværker for stemningen. Hvis du er til sci-fi action, med rig mulighed for at gøre tingene på din egen måde, og med rigtige konsekvenser, så er Mankind Divided et godt bud på efterårets underholdning.

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Er du bidt af Game of Thrones, eller ville du bare ønske dig tilbage til tiderne hvor konger regerede, og eventyr var sande? Så er The Witcher noget for dig.

Geralt er hovedpersonen i serien, hvor mystiske monstre, farlige fjender og vidunderlige verdener er i centrum. Wild Hunt er ganske vist seriens tredje udspil, men også klart det bedste.

Den vanvittigt flotte verden i Wild Hunt danner rammer om et af de mest gennemførte spil, der nogensinde er lavet.

Spillets historie er dyb og medrivende, og man bliver hurtigt bidt af den. Men det bedste ved det hele er, at det er helt op til dig, hvordan du vil opleve det hele.

3. Overwatch

Blizzard har udgivet lidt af en perle i FPS-genren. Jeg har før rost spillet til skyerne, og det er bestemt et af de mest solide, holdbaserede skydespil på markedet.

Det er ganske vist ikke til det publikum, der helst vil nyde en god historie og en flot verden fra sofaen, men derimod de, der nyder en konkurrencepræget shooter.

Her er vi nemlig ude i online kampe, hvor to hold á 5 personer kæmper mod hinanden, og forsøger at få overtaget. Det flotte figurgalleri og de farverige baner giver spillet sit helt eget udtryk, og man sætter sig hurtigt ind i tingene, da det hele er meget tilgængeligt.

4. HITMAN™

Den dansk-producerede Hitman serie er atter på banen igen. Denne gang med en episodisk titel, der endnu ikke betragtes som fuldt udgivet, men derimod indeholder flere smukke, detaljerede og ekstremt gennemførte baner, der efterhånden udgives som de bliver færdiggjort.

En anderledes måde at udgive et spil på, men det fungerer overraskende godt. Spillet er nemlig - som nævnt - ikke udgivet 100% endnu, men de baner der er tilgængelige, er måske blandt seriens aller bedste gennem tiderne.

Tag bare Sapienza, en italiensk havneby hvor dit mål opholder sig i byens største palæ.

Du kan gå gennem smalle stræder helt ned til stranden, finde vej til palæets hemmelige faciliteter, kigge ind hos de små lejligheder rundt omkring - der er mange muligheder for at gennemføre missionerne på.

Helt klart anbefalelsesværdigt til alle med hang til snigerspil.

5. DOOM

Når det bare ikke skal gå stille for sig. DOOM er en absolut klassiker, der fik sig noget af en genfødsel tidligere i år. Dæmonerne skal - som altid - skydes ned, og det sker naturligvis med ultravoldelige metoder.

Er man bare det mindste til hård rock, vanvittige våben og et komplet hæsblæsende tempo på det hele, så er DOOM noget der helt klart skal prøves af. Dæmonerne findes i alle mulige størrelser, men én ting er sikkert; de bliver alle revet rundt på over-the-top manér.

Der bliver altså ikke lagt fingre imellem, når man tømmer sin shotgun i en flok fjender, der udelukkende er ude på at gøre det af med dig.

Online er også fint, men det er singleplayer-delen hvor festen virkelig er.