Artikel top billede

Efter stort ledelseskaos: Apple dropper planer om at udvikle sin egen bil

Apple dropper at udvikle sin egen bil. I stedet har virksomheden nu en ny strategi på bilområdet.

Det ser ud til at Apple definitivt har droppet sine planer om at bygge sin egen bil. I stedet vil den californiske virksomhed nu forsøge at udvikle en softwareplatform for selvkørende biler.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet er Apples forsøg på at udvikle en selvkørende bil fra bunden slået fejl, og projektet har være præget af ledelsesproblemer.

Det blev blandt andet illustreret ved, at den hidtige chef for projektet, Steve Zadesky, tidligere på året forlod projektet og dermed også Apple.

I stedet ledes projektet nu af Apple-veteranen Bob Mansfield, og han har sammen med Apples øvrige ledelseteam givet ingeniørerne på projektet ét år til at bevise, at de kan udvikle en softwareplatform for selvkørende biler, oplyser kilder til Bloomberg.

Den nye strategi betyder ifølge Bloomberg også, at hundredvis af ansatte nu enten er blevet fyret, har fået nye arbejdsopgaver eller frivilligt har valgt at sige deres job op. Noget som også i sidste måned blev rapporteret af New York Times.

Svære forhandlinger med underleverandører

I processen med at udvikle bilen er Apple blandt andet blevet udfordret af, at forhandlingerne med underleverandører i bilindustrien er betydeligt mere komplekse og krævende end i smartphone-industrien, hvor Apple er vant til at kunne indgå eksklusiv-aftaler med underleverandørerne.

Det har vist sig betydeligt sværere for Apple at sikre sig den slags eksklusive aftaler i bilindustrien, hvor underleverandører ofte skal investere langt større summer i udviklingen og produktionen af de enkelte dele. 

Derfor er leverandørerne også mindre villige til at forpligte sig til en eksklusiv aftale med en spiller som Apple, der i starten må forventes at skulle producere relativt få biler sammenlignet med de store bilproducenter.

Nyheden om at Apple opgiver selv at producere en bil kommer mindre end en måned efter, at en række amerikanske medier kunne rapportere, at Apple har været i forhandlinger med bilproducenten McLaren om en strategisk investering eller et opkøb.

Læs også:
Flere rygter om Apples bilprojekt: Vil Apple købe super-bil-producenten McLaren?  

Apple mister chef for vigtigt bil-projekt - bilprojekt løbet ind i problemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere