Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Historisk opkøb: Salg af Ingram Micro blåstemplet af konkurrencemyndighed

Det største kinesike tech-opkøb af en amerikansk virksomhed ser ud til at gå igennem, efter amerikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for handlen.

I vinters kom det frem, at det kinesiske virksomheds-konglomerat HNA køber den amerikanske teknologikæmpe Ingram Micro for 40 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Kinesere køber Ingram Micro i kæmpe-handel

Nu har de amerikanske konkurrencemyndigheder så givet grøn lys for handlen, og dermed er vel nok den største hurdle for handlen passeret.

Det skriver den australske version af kanal-mediet CRN

Største kinesiske USA-opkøb

Således tyder alt på, at det hidtil største kinesiske opkøb af et amerikansk teknologiselskab er på vej til at blive en realitet mod udgangen af 2016.

Til sammenligning betalte eksempelvis Lenovo 8,4 milliarder kroner for IBM's PC-division tilbage i 2005.

I 2014 stod Lenovo så klar igen med checkhæftet og 14,2 milliarder kroner for IBM's serverforretning. 

Den handel løb ind i problemer med myndighedsgodkendelsen, som du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Sådan gik det igennem

Det forlyder, at de amerikanske konkurrencemyndigheder så med noget mildere øjne på HNA-Ingram Micro-handlen, da ingen amerikanske intellektuelle rettigheder havner i Kina.

Samtidig er hverken HNA og dets datterselskab, Tianjin Tianhai, som offielt køber Ingram Micro, ikke ejet af den kinesiske regering, som flere store virksomheder i Kina ellers er - eller bliver beskyldt for at være.

Nu ventes godkendelsen fra de kinesiske myndigheder vedrørende udenlandske opkøb, efter myndigheder i lande som Østrig, Italien, Polen og Slovakiet tidligere har blåstemplet handlen.

Hvis og når handlen går igennem, er det meningen, at it-distributøren Ingram Micro skal operere som selvstændigt selskab under HNA-koncernen.

Læs også:

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere