Artikel top billede

HTC skyder smartphone-foråret i gang med ny Samsung Note 7-klon

HTC har skudt smartphone-foråret i gang med HTC U Ultra og U Play, hvor særligt U Ultra er interessant for dem, der gik glip af Note 7-smartphonen

De første måneder hvert år står i Androids tegn. Det er i februar og marts, at langt de fleste nye smartphones fra Android-producenterne bliver lancerede, men i år forsøger HTC at skyde festen i gang i januar. 

Ved et livestreamet event har HTC præsenteret HTC U Ultra og HTC U Play.

De to smartphones er ulig, hvad HTC tidligere har præsenteret, og i begge tilfælde låner de nye telefoner funktioner og design fra sine andre asiatiske konkurrenter, Samsung og LG.

U Ultra er en stor smartphone med en 5,7 tommer skærm med QHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels), og minder i høj grad om en mere raffineret Samsungs Note 7.

Telefonen har - ligesom Note 7 havde - en bagside af kurvet glas, der dog ser langt mere gennemført ud på U Ultra, men ingen stylus-pen. Over skærmen sidder en lille ekstra skærm ligesom på en LG V20-smartphone. Den lille skærm viser dig notifikationer, genveje eller kontakter.

På bagsiden finder du en kamerabule, der igen får en til at tænke tilbage på Samsung Note 7. U Ultra er udstyret med samme 12 megapixel billedsensor, som der sidder i Googles Pixel-smartphones (HTC producerer Pixel for Google, så det overrasker ikke), og forvent derfor, at U Ultra kan tage lige så flotte billeder, som Google Pixel roses for.

(Igen) underlige hardwarevalg

Inde i telefonen finder du en Snapdragon 821-processor sammen med 4 GB RAM.

Snapdragon 821 var en stærk processor lanceret i slutningen af 2016, og som sidder i smartphones som Google Pixel og OnePlus 3T, men det er underligt at HTC ikke lancerer telefonen med den nyeste model, 835. 

Snapdragon 835 forventes at sidde i samtlige nye flagskibstelefoner lanceret i de kommende måneder, så HTC får travlt med at sælge U Ultra, inden andre og mere kraftfulde smartphones kommer på markedet.

Læs også: Test af HTC 10 Evo: Lækker telefon med sprød lyd... og gammel hardware

Desuden har telefonen ingen audioport, men kommer i stedet med et USB C-headset. Det er det samme, som fulgte med HTC 10 Evo, og lydoplevelsen var en af de bedste, vi har oplevet i en smartphone. Har du allerede et kablet headset, skal du dog ud og tilkøbe en adapter.

HTC lancerede også en mindre smartphone, U Play, med en 5,2 FullHD-skærm og en mere skrabet MediaTek Helio P10-processor, der skal være en mere prisvenlig smartphone i samme glas og metal-design som U Ultra.

HTC U Ultra og U Play kan sidst i 1. kvartal 2017 købes i farven "brilliant black" til en vejl. butikspris på hhv. 5.990 kr. og 3.790 kr. Du kan også købe telefonerne i HTC's webbutik i et udvalg af farver.

Læs også: Test af HTC 10: Lækker, hurtig og enkel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere