Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter 20 år: Slut med de kendte sikkerhedsbulletiner fra Microsoft

Efter næsten 20 år med detaljerede sikkerheds-bulletiner til brugere og it-ansvarlige er det slut: Microsoft vil ikke længere udsende de kendte bulletiner. Ny model er dog på vej.

I næsten 20 år har Microsoft udsendt månedlige sikkerheds-bulletiner med detaljerede oplysninger om nye patches, sårbarheder og lignende i selskabets systemer.

Men nu er det slut: Microsoft har udsendt sin allersidste bulletin i den lange række. 

Microsoft har udsendt bulletinerne siden i hvert fald 1998, og de har i mange år haft stor betydning, i det selskabet har stået bag nogle af verdens mest udbredte it-systemer.

Microsoft vil dog ikke lade it-ansvarlige og andre særligt interesserede i stikken.

Fremover vil oplysninger om de sårbare systemer samt deres patches således kunne findes i en søgbar database, som har været i preview siden november - og kun her.

Her vil dokumenterne være søgbare i forhold til specfikke såbarheder, Windows-version, ramt software, release-dato og en række andre forhold.

Microsoft kalder databasen for SUG (Security Updates Guide).

Du finder SUG her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste har Microsoft tidligere oplyst, at selskabets kunder har efterlyst bedre adgang til oplysninger om de enkelte sikkerheds-opdateringer.

Samtidig har der været en uoverenstemmelse mellem Windows 10 og alle andre Microsoft-produkter på denne front, da it-afdelingerne med Windows 10 løbende har skullet følge med i hver enkelt installering i den månedlige såkaldte download-and-install-pakke.

Det har været noget af en omvæltning i forhold til tidligere, hvor de it-ansvarlige har haft mulighed for at tilbageholde individuelle patches, hvis de har haft mistanke om, at de kunne skade andre systemer, arbejdsgange eller funktioner i de ofte komplekse it-miljøer.

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Microsofts månedlige sikkerhedsopdatering den mindste i mands minde: Hvor blev alle hullerne af?

Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

Microsofts tech-support misbruges til nye udspekulerede ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere