Artikel top billede

På billederne ses falske iPhones, der for nogle år siden blev solgt i Danmark. (Foto: Mikkel William Nielsen)

Masse-kopierer populære smartphones og krænker patenter: Koster smartphone-producenter milliarder

Det er big business af kopiere populære smartphones og tyvstjæle ellers patenterede opfindelser.

En ny EU-rapport forsøger at sætte tal på, hvor mange penge smartphone-producenter og ejere af patenter går glip af, når populære smartphones kopieres, og patenter krænkes.

Det er generelt et velkendt problem i mobilindustrien, at intellectual property rights (IPR) eller intellektuelle ejendomsrettigheder, bliver krænket med blandt andet kopi-smartphones som dem, der ses på billederne her i artiklen.  

EU-undersøgelsen, der er baseret på de smartphones, der blev solgt i 86 forskellige lande i 2015, indeholder dog alligevel nogle voldsomme estimater af, hvor stor en omsætning de lovlige spillere går glip af.

"Det estimeres, at der i 2014 blev solgt 14 millioner færre smartphones af den lovlige industri på tværs af EU, end det havde været tilfældet, hvis der ikke havde været forfalskninger."

"Det svarer til, at cirka 4,2 milliarder euro (cirka 31 milliarder kroner, red) gik tabt på grund af falske smartphones," lyder det blandt andet i rapporten.

Går glip af 335 milliarder kroner

I rapporten (PDF) kan man også læse, at den lovlige del af smartphone-industrien på verdensplan i 2015 gik glip af at sælge omkring 184 millioner enheder,

Virksomhederne mistede dermed omkring 335 milliarder kroner på grund af de mange smartphone-kopier og patent-krænkelser.

Det er 12,9 procent af det totale smartphone-salg på verdensplan i 2015.

European Union Intellectual Property Offic, der står bag rapporten, skriver, at Kina står for 36 procent af det samlede beløb, der menes at gå tabt.

Danmark er en dengse

Zoomer vi ind på EU-landene, er det i gennemsnit 8,3 procent af det samlede smartphone-salg, der sker med udgangspunkt i kopier og forfalskninger.

Her nævnes det specifikt, at Danmark er det land i EU, hvor problemet er mindst (4,9 procent), mens Rumænien befinder sig i den modsatte ende med 19,1 propcent.

Læs også:

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel

Nyt fra LG, Sony, Huawei og Nokia: Her er alle de nye smartphones fra Mobile World Congress

LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere