Artikel top billede

Internetudbyder udsat for outsourcing-svindel: Kundedata blev solgt og misbruges nu af it-kriminelle

Ansatte hos outsurcing-partner solgte kundedata til it-kriminelle, der nu har sat gang i en kæmpe svindel-operation mod den britiske internetudbyder TalkTalk.

Kunder hos den britiske internetudbyder TalkTalk er i disse dage ofre for en gigantisk svindel-operation, der tog sin begyndelse, da internetudbyderen outsourcede dele af sin kundeservice til Indien.

Det skriver britiske BBC, der beskriver svindlen som en svindel-operation af industrielt omfang.

Den britiske tv-station har oplysningerne fra tre whistleblowere, der har været ansat hos to call-centre, hvor svindlen bliver udført.  

Ifølge BBC benytter svindlerne sig af stjålne kundedata, der formodentligt stammer fra en episode i 2015, hvor tre ansatte hos TalkTalks outsourcing-partner blev sigtet for at sælge kundedata, som de havde fået adgang til på deres arbejdsplads.

Læs også: It-sikkerhedsekspert om 3's hacker-afpresning: "Det er nok noget, som alle kan lære at udføre ved at Google lidt"

Kunderne bliver nu ringet op af svindlere fra indiske call centre, der udgiver sig for at være ansatte hos TalkTalk, men virkeligheden forsøger de at få kunderne til at installere et stykke malware på deres computere.

Kunder skal logge ind på netbank

Whistleblowerne oplyser, at de skal følge et manuskript, hvor de bliver instrueret i at ringe op til kunderne og oplyser, at de ringer på vegne af TalkTalk, der har identificeret, at deres computer er blevet inficeret med virus.

Derfor bliver kunderne bedt om at installere et stykke software, der kan fjerne virussen.

Afslutningsvis bliver kunderne oplyst om, at de vil få udbetalt et kontantbeløb i kompensation.

Kunderne dog skal logge ind på deres netbank for at få adgang til kompensationen. Men i virkeligheden giver de nu svindlerne adgang til netbanken.

Ifølge BBC arbejder svindlerne ud fra flere call centre i to større indiske byer, hvor de på hvert kontor arbejder på skiftehold bestående af 60 medarbejdere, der har ansvaret for at ringe kunderne op.

Et tredje hold står for at bryde ind i kundernes computere via den installerede malware.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere