Artikel top billede

Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Atea har fået en ny trumf på hånden, når kunder eller andre nævner den såkaldte "Atea-sag" og dermed kæder virksomheden sammen med ord som bestikkelse og korruption.

Man kan forestille sig, at en del af Ateas medarbejdere henover julebordet har måtte lægge øre til en del spørgsmål eller kommentarer fra familiemedlemmer, der spørger til, om man kan sætte lighedstegn mellem Atea og korruption på samme måde, som anden, sovsen og de brunede kartofler hænger sammen. 

Men Ateas medarbejdere og virksomheden som sådan har erhvervet sig en ny trumf i forbindelse med, at det er lykkedes Atea som den første danske virksomhed at opnå en såkaldt ISO37001-certificering.  

Dermed kan Atea med Morten Felding i spidsen nu fremvise papir på, at der er fuldstændigt styr på alle processer i virksomheden, når det kommer til at forsøge at forebygge den slags ulovligheder.

“Når du som kunde siger, at Atea er da dem med den der sag, så kan jeg sige, at det har noget med fortiden at gøre. I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område,“ siger Morten Felding. 

Læs om Atea-sagen her: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

En del af renselsen

Sådan en ISO-certificering er ikke noget, man bare lige trækker i en automat. 

For Atea har det været en del af en større selvransagelsesproces i efterdønningerne af den såkaldte "Atea-sag". Virksomheden har i den forbindelse været i gang med en vidtforgrenet renselsesproces, der altså indbefatter opnåelsen af ISO-certificeringen. Det har blandt andet krævet en større eksamination samt, at alle medarbejdere har taget to kurser hver. 

"Nu kan jeg kigge på kunderne og sige, at det der foregår i retten drejer sig om forhold tilbage fra 2014 og bagud. Vi er i 2018 nu. Vi står for noget andet end det, der bliver talt om derude, og hvis de er i tvivl, så kan jeg fortælle, at vi er ISO-certificeret,“ siger Morten Felding. 

Læs mere om Ateas forsøg på renselse her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Ingen har mere styr på processerne

Netop muligheden for at "prale" med ISO-certificeringen bringer Atea i en enestående position, mener den danske topchef.

For selvom den igangværende retsag i Glostrup svæver over virksomheden som et spøgelse, så mener Morten Felding, at det er en fordel, at Atea som eneste danske virksomhed indtil videre kan fremvise papir på, at man har styr på sine interne processer.   

“Jeg kan kigge tilbage på alle andre virksomheder og sige, at det er altså ikke bare i it-branchen, men i alle brancher. Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering, så der er ikke andre, der kan dokumentere, at de har ligeså meget styr på deres processer på det her område, end Atea har,” siger Morten Felding. 

Morten Felding skal uanset, om han vil det eller ej, forholde sig til den igangværende sag, når han på onsdag skal vidne i retten. Han er indkaldt som vidne i sagen, der genoptages på onsdag d. 10 januar.

Hjælper en eksklusiv ISO-certificering på den måde du ser Atea på? Eller fylder sagen fortsat meget for den ombruste virksomhed? Giv din mening til kende i kommentarfeltet. 

Få et overblik over, hvad vi ved om sagen indtil nu her: Atea-bestikkelsessagen går ind i ny fase: Det er der sket i retten indtil nu




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

JP/Politikens Hus

Netværksadministrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere