Atea-direktør Morten Felding mener, at Atea har gjort alt, hvad der står i virksomhedens magt for at vaske skidtet fra bestikkelsessagen af. Derfor frygter han ikke de kommende retssager.

Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Interview: Om få måneder går store dele af Region Sjælland-sagen fra 2015 sin gang i retten. Det har været to år med fokus på at få ryddet op internt i Atea og rette blikket fremad, forklarer direktør Morten Felding.

Interview: Til oktober begynder de store dele af retssagen i forbindelse med bestikkelsessagen, der involverer tidligere topfolk hos Atea.

Men her to år efter sagerne kom frem, slår Atea-boss Morten Feldring fast, at virksomheden er fuldstændigt renset. 

Derfor frygter han heller ikke, at efterårets sager kommer til at smitte negativt af på Atea, når sagerne igen kommer øverst på spisesedlerne til oktober. 

"Jeg føler, at vi har gjort alt det, man kan gøre, så man som kommune, region, stat eller SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice .red) kan sige, at man ikke finder nogen at arbejde sammen med, der gør tingene mere rigtigt og overholder alle regler og processer mere end Atea," siger direktøren. 


Andre har fået samme tur
En sag, som tidligere Atea-folk er involveret i, kan have stor afsmittende effekt på virksomheden. 

Men med de seneste års indsats bestående af selvrenselse, udskiftninger i medarbejderstaben og et skarpt fokus på at genrejse tilliden i det offentlige, mener direktøren, at Ateas image går fri, når sagerne tages op påny.

"Siemens er jo ikke lukket, fordi de havde den største bestikkelsessag i Tyskland. Volkswagen har lige været igennem en kæmpesag om fusk med partikeludledning. Betyder det, at hele verden holder op med at købe folkevogne og Siemens? Nej, fordi de har taget ansvar for det, der er sket," siger Morten Felding.

Vil indtage førerposition 
Med den grimme oplevelse i baghovedet har Morten Felding sendt Atea igennem en lusekur.

Der skal i fremtiden ingen som helst mulig tvivl herske om, at Atea har styr på sine processer og er et sted, hvor medarbejderne ikke er til falds for en iPad, eller hvor ledende medarbejdere tager kommunale spidser med til Dubai på "fedte-ferie".

Derfor har Atea givet sig i kast med at opnå en såkaldt 37001 Iso-certificering. Under den tekniske term gemmer sig en antibestikkelses-certificering, som Atea gerne vil kunne bryste sig af. 

"Vi håber på at vi i tredje og fjerde kvartal kan være certificeret. Så er vi den første og eneste virksomhed i Danmark, som går efter at få den ISO-certificering, der beviser, at vi har alle processer på plads omkring anti-bestikkelse, som sagen netop drejer sig om," siger Morten Felding.  

Fornuftens stemme
De seneste to års meget målrettede indsats for at slippe fuldstændigt ud af bestikkelsessagens skygge skal give resultater. Det mener Atea-chefen, der appelerer til de offentlige indkøberes begavelse.  

Læs mere her: Atea-direktør slipper for tiltale i bestikkelsessag

"Vi kan stå på mål for, at det er fortid. Og sagen drejer sig om ting fra 2014. Det skal man hele tiden huske. Det drejer sig ikke om ting, der foregår på nuværende tidspunkt. Jeg har en tro på, at de mennesker, der tager beslutninger om indkøb, er begavede mennesker," siger Morten Felding.

Atea har allerede meldt ud, at man forventer vækst i den offentlige forretning. Ved fremlæggelsen af regnskabet for årets første kvartal var toplinjen steget, uden at bundlinjen har fulgt med.

Det er et udtryk for, at Atea har mange kunder i butikken, men de produkter, kunderne putter i kurven, giver ikke Atea nogen særlig fortjeneste.

Læs mere om Ateas ambitioner for 2017 her: 

Atea-direktør om stort dyk i indtjeningen: "De kunder, der har været inde i butikken, har købt de billigere varer. Vi har ikke været i stand til at sælge så mange af de andre ydelser"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Fra Computerworlds arkiv: Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.