Atea-direktør Morten Felding mener, at Atea har gjort alt, hvad der står i virksomhedens magt for at vaske skidtet fra bestikkelsessagen af. Derfor frygter han ikke de kommende retssager.

Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Interview: Om få måneder går store dele af Region Sjælland-sagen fra 2015 sin gang i retten. Det har været to år med fokus på at få ryddet op internt i Atea og rette blikket fremad, forklarer direktør Morten Felding.

Interview: Til oktober begynder de store dele af retssagen i forbindelse med bestikkelsessagen, der involverer tidligere topfolk hos Atea.

Men her to år efter sagerne kom frem, slår Atea-boss Morten Feldring fast, at virksomheden er fuldstændigt renset. 

Derfor frygter han heller ikke, at efterårets sager kommer til at smitte negativt af på Atea, når sagerne igen kommer øverst på spisesedlerne til oktober. 

"Jeg føler, at vi har gjort alt det, man kan gøre, så man som kommune, region, stat eller SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice .red) kan sige, at man ikke finder nogen at arbejde sammen med, der gør tingene mere rigtigt og overholder alle regler og processer mere end Atea," siger direktøren. 


Andre har fået samme tur
En sag, som tidligere Atea-folk er involveret i, kan have stor afsmittende effekt på virksomheden. 

Men med de seneste års indsats bestående af selvrenselse, udskiftninger i medarbejderstaben og et skarpt fokus på at genrejse tilliden i det offentlige, mener direktøren, at Ateas image går fri, når sagerne tages op påny.

"Siemens er jo ikke lukket, fordi de havde den største bestikkelsessag i Tyskland. Volkswagen har lige været igennem en kæmpesag om fusk med partikeludledning. Betyder det, at hele verden holder op med at købe folkevogne og Siemens? Nej, fordi de har taget ansvar for det, der er sket," siger Morten Felding.

Vil indtage førerposition 
Med den grimme oplevelse i baghovedet har Morten Felding sendt Atea igennem en lusekur.

Der skal i fremtiden ingen som helst mulig tvivl herske om, at Atea har styr på sine processer og er et sted, hvor medarbejderne ikke er til falds for en iPad, eller hvor ledende medarbejdere tager kommunale spidser med til Dubai på "fedte-ferie".

Derfor har Atea givet sig i kast med at opnå en såkaldt 37001 Iso-certificering. Under den tekniske term gemmer sig en antibestikkelses-certificering, som Atea gerne vil kunne bryste sig af. 

"Vi håber på at vi i tredje og fjerde kvartal kan være certificeret. Så er vi den første og eneste virksomhed i Danmark, som går efter at få den ISO-certificering, der beviser, at vi har alle processer på plads omkring anti-bestikkelse, som sagen netop drejer sig om," siger Morten Felding.  

Fornuftens stemme
De seneste to års meget målrettede indsats for at slippe fuldstændigt ud af bestikkelsessagens skygge skal give resultater. Det mener Atea-chefen, der appelerer til de offentlige indkøberes begavelse.  

Læs mere her: Atea-direktør slipper for tiltale i bestikkelsessag

"Vi kan stå på mål for, at det er fortid. Og sagen drejer sig om ting fra 2014. Det skal man hele tiden huske. Det drejer sig ikke om ting, der foregår på nuværende tidspunkt. Jeg har en tro på, at de mennesker, der tager beslutninger om indkøb, er begavede mennesker," siger Morten Felding.

Atea har allerede meldt ud, at man forventer vækst i den offentlige forretning. Ved fremlæggelsen af regnskabet for årets første kvartal var toplinjen steget, uden at bundlinjen har fulgt med.

Det er et udtryk for, at Atea har mange kunder i butikken, men de produkter, kunderne putter i kurven, giver ikke Atea nogen særlig fortjeneste.

Læs mere om Ateas ambitioner for 2017 her: 

Atea-direktør om stort dyk i indtjeningen: "De kunder, der har været inde i butikken, har købt de billigere varer. Vi har ikke været i stand til at sælge så mange af de andre ydelser"


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”
Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Skal virksomheden have nyt ERP-system? ... her er tjeklisten, så du vælger de rigtige leverandører
At implementere et nyt ERP-system er ikke bare et komplekst it-projekt. Det indebærer en omfattende analyse af virksomhedens nuværende it- og arbejdsprocesser samt virksomhedens kultur, brugernes it-kompetencer og virksomhedens fremtidige it-setup og -målsætninger. De færreste softwareleverandører vil være i stand til at dække virksomhedens samlede behov. Men det er vigtigt at vide, hvor de har deres styrker og mangler, og om det passer til jeres egne kompetencer. Her får du en tjekliste med spørgsmål, du kan bruge til at undersøge, om en it-partner er det rigtige match for jer.