Atea-bestikkelsessagen går ind i ny fase: Det er der sket i retten indtil nu

Vi er halvvejs igennem, hvad der kaldes den største bestikkelsessag i Danmarkshistorien. Vi giver et overblik over, hvad der indtil videre er sket.

Vi er nu over halvvejs igennem de oprettede retsdage tiltænkt bestikkelses-sagen, også kaldt Atea-sagen. 

Det er en sag, der uanset udfald vil blive husket i den danske it-branche med dens indhold af både bestikkelse og groft underslæb af skattemidler.

Sagen kommer til at danne præcendens for hvad man må og ikke må invitere offentligt ansatte på som leverandører.

Læs også: Atea-sagen: Atea brændte mere end en million kroner fra Region Sjælland af på rejser og luksusmiddage 

Sagen handler kort fortalt om offentligt ansatte it-chefer i Region Sjælland, der har spist på dyre restauranter, fløjet på businessclass og boet på luksushoteller betalt via Atea for midler, som regionen havde til gode. 

I løbet af de første 16 retsdage har vi blandt andet hørt om den såkaldte "Konto 2840," forbindelserne mellem de fire Atea-tiltalte og de tre Region Sjælland-tiltalte samt gennemgangen af den vigtige Dubai 2014-rejse. 

Dubai 2014 var en rejse til Dubai under mere eller mindre private forhold (mener anklageren), som kostede i alt 408.825 kroner, hvoraf der blev trukket 256.122 kroner fra "Konto 2840." En konto hvis indhold bestod af Region Sjællands tilgodehavende. 

Vi har også hørt om en række restaurantbesøg i forbindelse med møder mellem de tiltalte, hvor anklageren mener, at der ganske vist har været faglig begrundelse for en forretningsmiddag, men at det har været af en for dyr karakter.

Blandt andet er der blevet spist på den 3-stjernede michellin-restaurant Geranium. 

Du kan se videoen herover for at høre mere om, hvad der er foregået i retten, og om hvad der vil ske i løbet af december og efter jul. 

Læs også: Det står klart nu: Atea-sagens hovedtiltalte er fra den absolutte top af den danske it-branche