Artikel top billede

Region Sjælland stopper samarbejde med Atea: "Svært at se, hvordan vi kan fortsætte"

Region Sjælland stopper al samarbejde med Atea efter onsdagens dom.

Region Sjælland trækker med omgående virkning stikket på al samarbejde med Atea.

Det sker i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag, hvor Atea blev idømt en bøde på 10 millioner kroner og en række tidligere topchefer i selskabet og i Region Sjælland blev idømt fængselsstraffe for underslæb og bestikkelse.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

“Lige nu er det svært at se, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet med Atea. Vi vil nu nøje vurdere vores juridiske muligheder i forhold til vores kontrakter med Atea,” meddeler regionens formand, Heino Knudsen.

Region Sjælland oplyser dog, at den fortsat vil foretage ‘nødvendige indkøb ved uopsættelige behov’ hos Atea.

“Køb af it-udstyr, som Region Sjælland ikke kan foretage andre steder, gøres betinget, så købet efterfølgende kan ophæves,” lyder det fra Region Sjælland.

Både Moderniseringsstyrelsen og SKI har i kølvandet på dommen i Retten i Glostrup onsdag eftermiddag opfordret danske myndigheder til indtil videre at undlade at købe ind hos Atea.

Region Sjælland har forlængst droslet voldsomt ned for sine indkøb hos Atea. I 2014 - før sagen brød ud - lagde regionen 156 millioner kroner hos Atea. I 2016 var beløbet blot omkring 20 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelsessagen koster Atea dyrt i Region Sjælland - handler stort set ikke hos Atea længere

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere