Artikel top billede

Bestikkelsessagen koster Atea dyrt i Region Sjælland - handler stort set ikke hos Atea længere

Region Sjælland, der sammen med Atea er omdrejningspunkt i den store bestikkelsessag, handler i dag langt mindre hos Atea end for få år siden.

Bestikkelssagen, hvor en række tidligere ansatte fra Atea og Region Sjælland er tiltalt, har ændret markant på, hvor meget regionen handler hos Atea.

Det var Region Sjælland selv, der i sin tid var med til at melde bestikkelses-mistanken til politiet.

Siden har sagen rullet som en regulær lavine, hvilket vi også er vidne til i disse dage, hvor tre tidligere it-ledere hos Region Sjælland samt tidligere Atea-chefer er for retten:

Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag


Berlingske Business
skriver, at bestikkelsessagen har haft store konsekvenser for det kunde/leverandør-forhold, der tidligere eksisterede mellem Atea og Region Sjælland.

Således kan mediet fortælle, at Ateas salg til Region Sjælland var på et trecifret millionbeløb, før bestikkelsessagen begyndte i 2015, men nu er skrumpet ind til langt mindre.

Eksempelvis handlede Region Sjælland i 2014 for omkring 156 millioner kroner hos Atea. Det beløb var sidste år helt nede på omkring 20 millioner kroner, og i første halvår i år har Region Sjælland blot købt for 12 millioner hos Atea.

"Vi skal følge udbudsloven, og vi handler med Atea, men vi handler langt mindre, end vi har gjort tidligere. Vi kan ikke stoppe samhandlen på baggrund af en verserende sag. Så må vi vurdere - når der er faldet dom - om vi fortsat kan handle med Atea," udtaler regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), til Berlingske Business.

Op imod 60 mennesker har været sigtet for at have modtaget eller tilbudt bestikkelse. 13 personer er indtil videre kendt skyldige i at have modtaget bestikkelse som offentligt ansat, mens kun to er frifundet.

Det er først nu, at der er taget hul på sagerne mod de helt centrale og højtstående personer i bestikkelsessagen.

Læs mere her:

Atea-sagen: Tre vigtige konklusioner fra bestikkelsessagens første retsmøde

Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag

Computerworld mener: Ophæv navneforbuddet i Atea-sagen nu: Lad os få navnene på de syv tiltalte på bordet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere