Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea-direktør bekræfter: Ny tiltale mod Atea i bestikkelsessag

Bagmandspolitiet har igen rejst tiltalte mod Atea i kølvandet på den store bestikkelsessag.

Bagmandstiltalten har rejst ny tiltale mod Atea for bestikkelse. Det sker i forbindelse med, at politiet har tiltalt syv medarbejdere for bestikkelse.

Det meddeler Atea i en udsendt meddelelse underskrevet af topchef Steinar Sønsterby.

"3. juli har retten i Glostrup meddelt syv tidligere ansatte i Atea, at de bliver tiltalt for bestikkelse i perioden mellem 2009 og 2014," skriver han.

'Ifølge dansk lov kan et selskab holdes juridisk ansvarligt for handlinger udført af medarbejderne. Derfor er Atea Danmark blevet tiltalt som ansvarlig enhed for handlingerne udført af disse syv tidligere ansatte," lyder dert fra Atea.

Tiltalten mod de syv tiltalte kommer i kølvandet på dommen i hovedsagen i sidste uge, hvor fire tidligere topchefer samt tre tidligere højtplacerede it-folk blev dømt i byretten i Glostrup.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Avisen Finans kunne i sidste uge fortælle, at de nye tiltaler angiveligt er rettet mod seks salgschefer og en direktør, der enten er eller har været ansat i Atea.

Det kan du læse mere om her: Flere straffesager kan være på vej: Bagmandspolitiet overvejer at rejse sag mod endnu flere tidligere Atea-folk

Der er forud for hovedsagen mod topcheferne over de senere år blevet afsagt dom i en række mindre bestikkelsessager, hvor offentligt ansatte i en række myndigheder er blevet kendt skyldige for at modtage bestikkelse.

Det har blandt andet været ansatte i Udenrigsministeriet, DSB og Københavns Kommune.

Der har ikke tidligere i disse mindre sager været rejst tiltale mod dem, der har ydet bestikkelsen, hvilket altså nu sker.

Ifølge Steinar Sønsterby drejer de nye tiltaler mod de syv tidligere Atea-ansatte sig om levering af forbruger-elektronik som pc'er, mobiltelefoner og lignende, som de syv Atea-folk enten har foræret eller tilbudt med rabat til it-indkøbere i den offentlige sektor.

Atea erkendte i kølvandet på dommen i sidste uge sit ansvar, i det selskabet accepterede at betale en bøde på 10 millioner kroner for sit medansvar i bestikkelsesskandalen.

Det fik omgående Moderniseringsstyrelsen og SKI til at opfordre alle myndigheder til at sætte Atea på pause, indtil det er blevet klarlagt, om selskabet har indført nok foranstaltninger til at undgå lignende tilfælde.

Atea har netop afleveret en redegørelse, der skal kaste lys over sagen.

Læs også:

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her

Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere