Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her

Atea har afleveret redegørelse til SKI om selskabets ‘self cleaning’-proces i kølvandet på dommen i den store bestikkelsessag. Se hele redegørelsen her.

Atea har til SKI afleveret den ventede redegærelse over de tiltag, som selskabet har sat i værk i kølvandet på den store bestikkelsessag.

Det tog dermed selskabet under en uge at blive færdig med redegørelsen, efter der i sidste uge faldt dom i sagen.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

SKI og Moderniseringsstyrelsen reagerede prompte på dommen ved at opdfordre alle myndigheder til omgående at sætte al handel med Atea på pause, indtil selskabet har fremlagt beviser på dets ‘self-cleaning’-proces - inklusive en dokumentation for, at selskabet har samarbejdet om efterforskningen og andre ting.

Det kan du læse mere om her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

I redegørelsen skriver Atea, at selskabet ‘tager kraftigt afstand fra enhver form for bestikkelse, underslæb og anden uetisk eller ulovlig forretningsadfærd.’

“Ateas ledelse undskylder og beklager dybt på selskabets vegne de handlinger, som en lille gruppe af tidligere ledere og medarbejdere foretog i perioden fra 2009-2014, og som retten nu har fastslået er en overtrædelse af straffeloven,” lyder det fra Atea.

Afgørende

Atea har gennem de senere år igen og igen peget på, at selskabet har indført en række kontrol- og compliance-foranstaltninger, der skal sikre, at medarbejdere ikke igen bliver involveret i lignende sager.

Blandt andet har selskabet opnået ISO 37001-cerfiticering, har etableret ‘omfattende compliance-systemer inklusive omfattende kontrol-procedurer’ samt udnævnt en compliance-direktør, har Atea tidligere meddelt.

Blandt de dømte i sagen er fire tidligere topchefer i selskabet, nemlig tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere CEO Peter Trans, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere salgsdirektør Carsten Ritzau.

SKI - har tidligere truet med at opsige al samarbejde med Atea, hvis selskabet blev dømt i sagen. Og det blev Atea, der blev idømt - og accepterede - en bøde på 10 millioner kroner for sin rolle i sagen.

Det kan du læse mere om her: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Det koster Atea betydelige summer ikke at kunne handle med det offentlige, i det de offentlige kunder udgør op til 45 procent af Ateas forretning.

Det betyder, at Atea taber op mod 250 millioner i tabt omsætning hver eneste måned, at selskabets handel med det offentlige er annulleret.

Det kan du læse mere om her: Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning.

Desuden fremgår af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud ved alle statslige, regionale og kommunale udbud til mere end halvanden millioner kroner.

Det er dermed helt afgørende for selskabet, at SKI accepterer og godkender den nu afleverede redegørelse.

I sidste uge sagde SKI’s direktør, Signe Lynggaard Madsen, til Computerworld, at det var uvist, hvor lang tid det ville tage at gennemgå akterne fra Atea.

Dem skal SKI nu sammen med Kammeradvokaten gennemgå for at vurdere, hvordan Atea har arbejdet med at rense sig selv, ligesom de skal vurdere, om forbedringerne står mål med de kritikpunkter, der er i dommen og de udbudsretslige regler.

”Jeg kan ikke sige, om det tager tre uger eller halvanden måned. Jeg kan ikke tro, at det tager et år, men jeg ved det ikke,” sagde hun til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Undersøgelse af Atea kan trække ud: "Vi har aldrig nogensinde skullet forholde os til en bestikkelsessag før”

Du finder den samlede redegørelse fra Atea her: Ateas redegørelse for self cleaning.

Læs også:

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Region Sjælland stopper samarbejde med Atea: "Svært at se, hvordan vi kan fortsætte"

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere