Artikel top billede

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her

Atea har afleveret redegørelse til SKI om selskabets ‘self cleaning’-proces i kølvandet på dommen i den store bestikkelsessag. Se hele redegørelsen her.

Atea har til SKI afleveret den ventede redegærelse over de tiltag, som selskabet har sat i værk i kølvandet på den store bestikkelsessag.

Det tog dermed selskabet under en uge at blive færdig med redegørelsen, efter der i sidste uge faldt dom i sagen.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

SKI og Moderniseringsstyrelsen reagerede prompte på dommen ved at opdfordre alle myndigheder til omgående at sætte al handel med Atea på pause, indtil selskabet har fremlagt beviser på dets ‘self-cleaning’-proces - inklusive en dokumentation for, at selskabet har samarbejdet om efterforskningen og andre ting.

Det kan du læse mere om her: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

I redegørelsen skriver Atea, at selskabet ‘tager kraftigt afstand fra enhver form for bestikkelse, underslæb og anden uetisk eller ulovlig forretningsadfærd.’

“Ateas ledelse undskylder og beklager dybt på selskabets vegne de handlinger, som en lille gruppe af tidligere ledere og medarbejdere foretog i perioden fra 2009-2014, og som retten nu har fastslået er en overtrædelse af straffeloven,” lyder det fra Atea.

Afgørende

Atea har gennem de senere år igen og igen peget på, at selskabet har indført en række kontrol- og compliance-foranstaltninger, der skal sikre, at medarbejdere ikke igen bliver involveret i lignende sager.

Blandt andet har selskabet opnået ISO 37001-cerfiticering, har etableret ‘omfattende compliance-systemer inklusive omfattende kontrol-procedurer’ samt udnævnt en compliance-direktør, har Atea tidligere meddelt.

Blandt de dømte i sagen er fire tidligere topchefer i selskabet, nemlig tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere CEO Peter Trans, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere salgsdirektør Carsten Ritzau.

SKI - har tidligere truet med at opsige al samarbejde med Atea, hvis selskabet blev dømt i sagen. Og det blev Atea, der blev idømt - og accepterede - en bøde på 10 millioner kroner for sin rolle i sagen.

Det kan du læse mere om her: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Det koster Atea betydelige summer ikke at kunne handle med det offentlige, i det de offentlige kunder udgør op til 45 procent af Ateas forretning.

Det betyder, at Atea taber op mod 250 millioner i tabt omsætning hver eneste måned, at selskabets handel med det offentlige er annulleret.

Det kan du læse mere om her: Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning.

Desuden fremgår af EU's udbudsdirektiv, at virksomheder, der er blevet endeligt dømt for blandt andet bestikkelse, ikke kan deltage i udbud ved alle statslige, regionale og kommunale udbud til mere end halvanden millioner kroner.

Det er dermed helt afgørende for selskabet, at SKI accepterer og godkender den nu afleverede redegørelse.

I sidste uge sagde SKI’s direktør, Signe Lynggaard Madsen, til Computerworld, at det var uvist, hvor lang tid det ville tage at gennemgå akterne fra Atea.

Dem skal SKI nu sammen med Kammeradvokaten gennemgå for at vurdere, hvordan Atea har arbejdet med at rense sig selv, ligesom de skal vurdere, om forbedringerne står mål med de kritikpunkter, der er i dommen og de udbudsretslige regler.

”Jeg kan ikke sige, om det tager tre uger eller halvanden måned. Jeg kan ikke tro, at det tager et år, men jeg ved det ikke,” sagde hun til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Undersøgelse af Atea kan trække ud: "Vi har aldrig nogensinde skullet forholde os til en bestikkelsessag før”

Du finder den samlede redegørelse fra Atea her: Ateas redegørelse for self cleaning.

Læs også:

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Region Sjælland stopper samarbejde med Atea: "Svært at se, hvordan vi kan fortsætte"

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.