Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea anker ikke dommen i den store bestikkelsessag, hvor selskabet onsdag blev idømt en bøde på 10 millioner kroner i, hvad der er omtalt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blot få timer efter efter domafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har Atea besluttet sig for ikke at anke dommen , som lyder på en bøde på 10 milioner kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger koncernchef i Atea, Steinar Sønsteby, ifølge pressemeddelelsen.

Selskabet havde ellers udbedt sig betænkningstid efter domsafsigelsen onsdag, og havde dermed 14 dage til at beslutte sig for, om det ville anke dommen til landsretten.

Atea skulle dog ikke bruge mere end en enkelt nat på at beslutte, at man accepterer dommen og betaler de 10 millioner kroner.

Fire dømte har valgt at anke

Ingen af de dømte acceptererede dommen med det samme.

Fire af de dømte valgte at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens Atea og de tre resterende bad om 14 dages betænkningstid.

Rene Clausens forsvarer sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at hans klient ikke var tilfredse med dommen.

“Det her spørgsmål om, hvorvidt man kan blive bestukket for sine egne midler, er altså et spørgsmål, som vi mener, at landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic.

Omvendt stor tilfredshed var der hos anklageren, der dog erkendte at det var en hård straf.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” sagde anklager Jørn Thostrup onsdag efter dommen var blevet afsagt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Atea her.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere