Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

IBM erkender nederlag: Opgiver konkurrent til Microsoft Teams og Slack

Hvad der skulle have været IBM's svar på et samarbejdsværktøj, der skulle tage kampen op mod de populære værktøjer Slack og Teams, lægges nu i graven. Selskabet erkender, at Watson Workspace aldrig nåede at vinde indpas i markedet.

IBM ser ud til at have tabt kampen i det konkurrenceprægede marked for populære samarbejdsværktøjer, som domineres af Slack og Microsoft Teams.

For selskabet stopper nu for support og service på teamchat-produktet Watson Workspace som følge af, at brugerne ikke har taget værktøjet til sig.

"Mens der ikke er nogen tvivl om, at Watson Workspace er innovativt og agilt, så har det ikke resoneret med kunderne eller vundet det indpas i markedet, som er nødvendigt for, at IBM kan fortsætte med servicen," lyder det på hjemmesiden for Watson Workspace.

Derfor trækker IBM nu samarbejdsproduktet ud af markedet.

"På trods af vores bedste indsats og entusiasme for disse tilbud, er vores beslutning om at trække dem tilbage i overensstemmelse med IBM's investeringsstrategi, der fokuserer på at levere løsninger, der leverer målbar værdi til vores kunder og forretningspartnere," lyder det fra Big Blue.

Læs også: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams

Lukker for service og support om en måned

IBM's beslutning om at lægge Watson Workspace i graven betyder, at der ikke længere modtages ordre på produktet. Samtidig forventer IBM at sløjfe service og support for både gratis og betalende abonnenter per 28. februar.

Ved lancering var forventningen ellers, at Watson Workspace skulle modernisere IBM's kommunikations- og samarbejdsportefølje ved at tilbyde et alternativ til især Slack.

Men kampen mod Slack, Teams og andre samarbejdsløsninger ser IBM for nu ud til at have trukket sig ud af. Udmeldingen sker samtidig kort efter, at IBM solgte en del af sin softwareforretning til HCL for 12 milliarder kroner.

Aftalen betød blandt andet, at den indiske leverandør overtog en række af IBM's softwareaktiver indenfor samarbejdsområdet så som Notes, Domino og Connections.

Læs også: IBM siger farvel til Lotus Notes: Her er historien om systemet, der var elsket af konsulenter, hadet af slutbrugere - og en vigtig del af Stein Bagger-sagen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere