Artikel top billede

Atea-chef afslører: Her er de fire principper, som har genoprettet tilliden til Atea

Fire tiltag er ifølge direktør Morten Felding essentielle for at få arbejde Atea ud af korruptionsdommenes skygge.

I 2015 begyndte en Danmarks største korruptionssager at rulle.

Det skete da syv aktuelle og forhenværende medarbejdere i it-koncernen Atea blev sigtet for blandt andet bestikkelse og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Siden har det været en kamp for Ateas administrerende direktør, Morten Felding, at genetablere tillid til it-selskabet der blandt andet har måtte betale en bøde på 10 millioner kroner og sat forholdet til Apple over styr.

I et interview med Børsen, fortæller direktøren om forløbet omkring hans anholdelse i forbindelse med sagen, samt om hvilke konkrete tiltag der blev indført, for at komme ud af skyggerne fra korruptionsanklagerne og de efterfølgende domme.

Læs også: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen torsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Her nævner han fire konkrete tiltag:

  • Ingen af de sigtede ansatte arbejder længere hos Atea.
  • Atea har indført nultolerance overfor unødvendige udgifter til repræsentation.
  • Atea har opnået landets første certificering for antibestikkelse, kaldet ISO 37001.
  • En overtrædelse af de nye regler, udløser en skriftlig reprimande, sker der en anden forteelse bliver man fyret.
”Så man kan begynde at opbygge tillid til Atea igen. Det har været vigtigt for vores medarbejdere at kunne fortælle det ude i verden for sort på hvidt at vise, at vi igen er til at stole på”, fortæller Morten Felding til Børsen.

Morten Felding vurderer desuden at korruptionsskandalen har kostet selskabet op til en halv milliard kroner på bundlinjen. Et estimat som ikke medregner de kurstab der fulgte med skandalen.

Læs også:

Morten Felding efter lang nedtur for Atea: Pilen ser nu ud at være vendt

Atea er stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere