Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea anker ikke dommen i den store bestikkelsessag, hvor selskabet onsdag blev idømt en bøde på 10 millioner kroner i, hvad der er omtalt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blot få timer efter efter domafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har Atea besluttet sig for ikke at anke dommen , som lyder på en bøde på 10 milioner kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger koncernchef i Atea, Steinar Sønsteby, ifølge pressemeddelelsen.

Selskabet havde ellers udbedt sig betænkningstid efter domsafsigelsen onsdag, og havde dermed 14 dage til at beslutte sig for, om det ville anke dommen til landsretten.

Atea skulle dog ikke bruge mere end en enkelt nat på at beslutte, at man accepterer dommen og betaler de 10 millioner kroner.

Fire dømte har valgt at anke

Ingen af de dømte acceptererede dommen med det samme.

Fire af de dømte valgte at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens Atea og de tre resterende bad om 14 dages betænkningstid.

Rene Clausens forsvarer sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at hans klient ikke var tilfredse med dommen.

“Det her spørgsmål om, hvorvidt man kan blive bestukket for sine egne midler, er altså et spørgsmål, som vi mener, at landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic.

Omvendt stor tilfredshed var der hos anklageren, der dog erkendte at det var en hård straf.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” sagde anklager Jørn Thostrup onsdag efter dommen var blevet afsagt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Atea her.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere