Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea anker ikke dommen i den store bestikkelsessag, hvor selskabet onsdag blev idømt en bøde på 10 millioner kroner i, hvad der er omtalt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blot få timer efter efter domafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har Atea besluttet sig for ikke at anke dommen , som lyder på en bøde på 10 milioner kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger koncernchef i Atea, Steinar Sønsteby, ifølge pressemeddelelsen.

Selskabet havde ellers udbedt sig betænkningstid efter domsafsigelsen onsdag, og havde dermed 14 dage til at beslutte sig for, om det ville anke dommen til landsretten.

Atea skulle dog ikke bruge mere end en enkelt nat på at beslutte, at man accepterer dommen og betaler de 10 millioner kroner.

Fire dømte har valgt at anke

Ingen af de dømte acceptererede dommen med det samme.

Fire af de dømte valgte at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens Atea og de tre resterende bad om 14 dages betænkningstid.

Rene Clausens forsvarer sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at hans klient ikke var tilfredse med dommen.

“Det her spørgsmål om, hvorvidt man kan blive bestukket for sine egne midler, er altså et spørgsmål, som vi mener, at landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic.

Omvendt stor tilfredshed var der hos anklageren, der dog erkendte at det var en hård straf.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” sagde anklager Jørn Thostrup onsdag efter dommen var blevet afsagt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Atea her.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere