Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea anker ikke dommen i den store bestikkelsessag, hvor selskabet onsdag blev idømt en bøde på 10 millioner kroner i, hvad der er omtalt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blot få timer efter efter domafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har Atea besluttet sig for ikke at anke dommen , som lyder på en bøde på 10 milioner kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger koncernchef i Atea, Steinar Sønsteby, ifølge pressemeddelelsen.

Selskabet havde ellers udbedt sig betænkningstid efter domsafsigelsen onsdag, og havde dermed 14 dage til at beslutte sig for, om det ville anke dommen til landsretten.

Atea skulle dog ikke bruge mere end en enkelt nat på at beslutte, at man accepterer dommen og betaler de 10 millioner kroner.

Fire dømte har valgt at anke

Ingen af de dømte acceptererede dommen med det samme.

Fire af de dømte valgte at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens Atea og de tre resterende bad om 14 dages betænkningstid.

Rene Clausens forsvarer sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at hans klient ikke var tilfredse med dommen.

“Det her spørgsmål om, hvorvidt man kan blive bestukket for sine egne midler, er altså et spørgsmål, som vi mener, at landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic.

Omvendt stor tilfredshed var der hos anklageren, der dog erkendte at det var en hård straf.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” sagde anklager Jørn Thostrup onsdag efter dommen var blevet afsagt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Atea her.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere