Artikel top billede

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Atea anker ikke dommen i den store bestikkelsessag, hvor selskabet onsdag blev idømt en bøde på 10 millioner kroner i, hvad der er omtalt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

Blot få timer efter efter domafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har Atea besluttet sig for ikke at anke dommen , som lyder på en bøde på 10 milioner kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har hele tiden ment, at Atea som selskab har været udsat for illoyalitet og muligt underslæb begået af tidligere ledende ansatte. Vi har valgt at acceptere dommen, fordi vi anerkender, at vi som virksomhed hæfter for handlinger begået af vores tidligere medarbejdere,” siger koncernchef i Atea, Steinar Sønsteby, ifølge pressemeddelelsen.

Selskabet havde ellers udbedt sig betænkningstid efter domsafsigelsen onsdag, og havde dermed 14 dage til at beslutte sig for, om det ville anke dommen til landsretten.

Atea skulle dog ikke bruge mere end en enkelt nat på at beslutte, at man accepterer dommen og betaler de 10 millioner kroner.

Fire dømte har valgt at anke

Ingen af de dømte acceptererede dommen med det samme.

Fire af de dømte valgte at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens Atea og de tre resterende bad om 14 dages betænkningstid.

Rene Clausens forsvarer sagde umiddelbart efter domsafsigelsen, at hans klient ikke var tilfredse med dommen.

“Det her spørgsmål om, hvorvidt man kan blive bestukket for sine egne midler, er altså et spørgsmål, som vi mener, at landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic.

Omvendt stor tilfredshed var der hos anklageren, der dog erkendte at det var en hård straf.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” sagde anklager Jørn Thostrup onsdag efter dommen var blevet afsagt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Atea her.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere