Artikel top billede

Morten Felding efter lang nedtur for Atea: Pilen ser nu ud at være vendt

“Der er grund til optimisme,” mener Ateas danske topchef, Morten Felding, efter selskabet sporer fremgang efter tre dystre kvartaler.

“Der er grund til optimisme, for pilen ser ud til at være vendt efter tre kvartaler med et negativt resultat.”

Sådan lyder det fra Ateas Danmarks topchef, Morten Felding, i kølvandet på Ateas netop offentliggjorde regnskab for fjerde kvartal.

Du kan læse mere om regnskabet her: Atea er stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018

Det viser et lille driftsoverskud i kvartalet på otte millioner kroner. Og selv om det svarer til et fald på hele 90 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, er det noget, der glæder direktøren.

For de foregående kvartaler har været præget af kulsorte bundlinier.

“2018 har været et vanskeligt år i Danmark med afslutningen på den langvarige retssag, en periode med karantæne fra det offentlige indtil vores omfattende oprydningsarbejde blev godkendt, samt en større organisationsændring for at sikre et øget kundefokus,” lyder det fra Morten Felding.

Forsigtige meldinger

Atea Danmark lander for hele 2018 et samlet underskud på driften på 73 millioner kroner, hvilket svarer til fald på enorme 176 procent i forhold til 2017.

Atea har over de senere måneder vundet plads i en række af SKI’s store rammeaftaler om levering af forskellige it-ydelser til det offentlige.

Atea Danmark peger da også forsigtigt på, at ‘lyspunkter i regnskabet’ giver ‘forhåbninger om et bedre 2019.’

“Nu skal vi fortsætte den positive tendens og leve op til den tillid, vores kunder og samarbejdspartnere har vist os. Jeg tror på, at 2019 bliver et vendepunkt for Atea i Danmark,” siger Morten Felding.

Det ramte Atea hårdt, at Moderniseringsstyrelsen og SKI i sommer anbefalede alle myndigheder omgående at ophøre med at indgå aftaler med Atea,.

Læs også: Flammende rødt regnskab viser hvor afhængig Atea er af det offentlige: Situationen er kritisk for det store selskab.

Anbefalingen kom efter, at Atea i sommer blev idømt en bøde på 10 millioner kroner for korruption i forbindelse med den store bestikkelsessag.

Atea blev idømt bøden i slutningen af juni for sin deltagelse i den store bestikkelsessag, der også har udløst straf til flere tidligere medlemmer af Ateas absolutte topledelse.

Det kan du læse mere om her: Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Morten Felding erklærede allerede i sommeren 2017, at der var blevet ryddet helt op i virksomheden.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.