Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Morten Felding efter lang nedtur for Atea: Pilen ser nu ud at være vendt

“Der er grund til optimisme,” mener Ateas danske topchef, Morten Felding, efter selskabet sporer fremgang efter tre dystre kvartaler.

“Der er grund til optimisme, for pilen ser ud til at være vendt efter tre kvartaler med et negativt resultat.”

Sådan lyder det fra Ateas Danmarks topchef, Morten Felding, i kølvandet på Ateas netop offentliggjorde regnskab for fjerde kvartal.

Du kan læse mere om regnskabet her: Atea er stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018

Det viser et lille driftsoverskud i kvartalet på otte millioner kroner. Og selv om det svarer til et fald på hele 90 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, er det noget, der glæder direktøren.

For de foregående kvartaler har været præget af kulsorte bundlinier.

“2018 har været et vanskeligt år i Danmark med afslutningen på den langvarige retssag, en periode med karantæne fra det offentlige indtil vores omfattende oprydningsarbejde blev godkendt, samt en større organisationsændring for at sikre et øget kundefokus,” lyder det fra Morten Felding.

Forsigtige meldinger

Atea Danmark lander for hele 2018 et samlet underskud på driften på 73 millioner kroner, hvilket svarer til fald på enorme 176 procent i forhold til 2017.

Atea har over de senere måneder vundet plads i en række af SKI’s store rammeaftaler om levering af forskellige it-ydelser til det offentlige.

Atea Danmark peger da også forsigtigt på, at ‘lyspunkter i regnskabet’ giver ‘forhåbninger om et bedre 2019.’

“Nu skal vi fortsætte den positive tendens og leve op til den tillid, vores kunder og samarbejdspartnere har vist os. Jeg tror på, at 2019 bliver et vendepunkt for Atea i Danmark,” siger Morten Felding.

Det ramte Atea hårdt, at Moderniseringsstyrelsen og SKI i sommer anbefalede alle myndigheder omgående at ophøre med at indgå aftaler med Atea,.

Læs også: Flammende rødt regnskab viser hvor afhængig Atea er af det offentlige: Situationen er kritisk for det store selskab.

Anbefalingen kom efter, at Atea i sommer blev idømt en bøde på 10 millioner kroner for korruption i forbindelse med den store bestikkelsessag.

Atea blev idømt bøden i slutningen af juni for sin deltagelse i den store bestikkelsessag, der også har udløst straf til flere tidligere medlemmer af Ateas absolutte topledelse.

Det kan du læse mere om her: Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Morten Felding erklærede allerede i sommeren 2017, at der var blevet ryddet helt op i virksomheden.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere