Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Telenor, 3, TDC og Telia politianmeldes for ulovligt telefonsalg: TDC, Telenor og Telia betaler store bøder

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire teleselskaber for ulovligt telefonsalg. Tre af selskaberne erkender overtrædelserne og betaler store bøder.

Forbrugerombudsmanden anmelder de fire store teleselskaber herhjemme for ulovligt telefonsalg.

Det drejer sig om TDC, Telenor, 3 og Telia, som ifølge Forbrugeromdbudsmanden i strid med loven har ringet til forbrugere for at sælge ydelser uden først at have fået tilladelse til at ringe.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har selskaberne oplyst, at de i ‘langt de fleste tilfælde’ har fået samtykke fra de pågældende forbrugere.

Men det har de pågældende afvist at have givet over for Forbrugerombudsmanden.

Telenor, TDC og Telia har allerede erkendt at have brudt loven. De har alle accepteret at betale store bøder for lovovertrædelserne.

TDC har såldes betalt 250.000 kroner, mens Telenor har betalt 400.000 kroner og Telia 225.000 kroner.

“Telefonsalg til forbrugere er forbudt uden forbrugerens samtykke. Både leadvirksomheder, der indhenter og sælger forbrugerens samtykke til at blive kontaktet, og virksomheder, der anvender samtykket, er ansvarlige for at overholde loven. Leadvirksomhederne har efter vores opfattelse solgt ugyldige samtykker, som tele- og energiselskaberne har brugt til at kontakte forbrugerne med,” lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge Forbrugerombudsmanden drejer sagerne sig om:

- Telenor (opkald fra Telenor + CBB Mobil), leadvirksomheden Adtak Medier og New Lead Media som leadformidler/databehandler. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 50 forbrugere. New Lead Media er politianmeldt for i 32 af forholdene at have medvirket til overtrædelse af reglerne ved at have videreformidlet oplysningerne om forbrugerne fra Adtak Medier til Telenor.

- Hi3G (opkald fra 3Business + Oister) samt leadvirksomhederne SG Marketing, Leadpartnerog Quality Sales. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 24 forbrugere samt tre indehavere af enkeltmandsvirksomheder.

- TDC (opkald fra Telmore + Fullrate) samt leadvirksomheden Adtak Medier. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 25 forbrugere.

- Telia (opkald fra Telia + Call Me) samt leadvirksomheden Adtak Medier. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 22 forbrugere.

Du kan læse mere hos Forbrugerombudsmanden her:




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere