Artikel top billede

Daniel Ek, stifter og direktør i Spotify

Spotify erklærer krig mod apple og beskylder om unfair konkurrence - Her er Apples svar

Apple kommer med et officielt svar som modangreb på Spotifys beskyldninger om unfair konkurrence. Apple beskylder nu Spotify for at de gerne vil tage i mod, men ikke give tilbage og for at bruge en "vildledende retorik".

Apple svarer på Spotifys anklager om unfair konkurrence, efter den svenske musikstreamingtjeneste denne uge indgav en klage til Den Europæiske Konkurrencemyndighed.

Svaret fremgår af en pressemeddelelse, hvor Apple skriver, at Spotifys beskyldninger bygger på en 'vildledende retorik'.

“Efter at have brugt App Store i årevis til dramatisk vækste deres egen forretning, forsøger Spotify nu at få alle fordelene ved App Store økosystemet - inklusiv den betydelige omsætning, som de får fra brugerne på App Store - uden selv at bidrage med noget til markedspladsen,” lyder det fra Apple i meddelelsen.

Tidligere på ugen indgav Spotify en klage til Margrethe Vestager, EU’s danske konkurrencekommisær, skrev Spotifys stifter og direktør Daniel Ek i et blogindlæg.

Læs mere: Spotify anklager Apple for unfair konkurrence: Nu skal Vestager ind i sagen

Fremhæver egen tjeneste

Anklagerne fra Spotifys side går på, at Apple skulle fremhæve deres egen tjeneste, Apple Music, foran andre. Det skulle vise sig ved, at Apple har tvunget Spotify til at hæve priserne på deres tjeneste gennem App Store samtidig med, at Apple lancerede deres egen musikstreamingtjeneste.

"Apple kræver, at Spotify og andre digitale tjenester betaler et servicegebyr på 30 procent på køb, der er foretaget gennem Apple - også på opgraderinger fra 'Free' til 'Premium'-service. Det tvinger os til at øge prisen på vores Premium-abonnement til et stykke over Apple Music. Det kan vi ikke, hvis vi skal være konkurrencedygtige," forklarer Daniel Ek blogindlægget.

Apples svar på tiltalen kommer ikke ind på Apple Music og derudover forholder tech-giganten sig heller ikke til den konkrete klage, der er indsendt til konkurrencemyndighederne.

Læs mere: Vestager vil kigge Apple i sømmene efter Spotify-klage

Apple skyder tilbage

Derimod kommer Apple med beskyldninger den anden vej, hvor de mener, at Spotify vildleder offentligheden ved at undlade oplysninger i blogindlægget, som Daniel Ek har skrevet.

Der står nemlig, at Spotify skal betale 30 procent i afgift til Apple på abonnementer, men der står ikke, at dette kun gælder for det første år, hvorefter afgiften nedsættes til 15 procent. Derudover fremgår det heller ikke at gratis abonnementerne, der hentes gennem App Store ikke bidrager til Apples indtjening.

Apple går tilmed ind og konstaterer i pressemeddelelsen, at:

"Spotify ville ikke være den forretning, de er i dag, uden App Stores økosystem, men nu udnytter de deres størrelse til at undgå at bidrage til at vedligholde økosystemet til de næste generationer af app-entreprenører."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere