Artikel top billede

(Foto: Ehrhorn Hummerston)

Danske Android-telefoner sender nu gps-data til alarmcentralen

Hvis du har en Android-telefon, så bliver dine lokationsdata nu automatisk videresendt til alarmcentalen, når du foretager 112-opkald. Funktionen vil også snart understøtte iPhones.

I knap en måned har alle danske Android-telefoner automatisk sendt gps-oplysninger til alarmcentralen, når brugeren har foretaget et 112-opkald. Det skriver it-mediet Version2.

Løsningen hedder Avanced Mobile Location (AML) og er indbygget i telefonernes styresystem. I skrivende stund understøtter alarmcentralen kun funktionen via Android-telefoner, men inden årets udgang ventes det, at alarmcentralen også vil understøtte AML via Apples iPhones.

”Vi har fra start været i god dialog med både Google og Apple. På nuværende tidspunkt er vi ved at planlægge med Apple, hvornår de kommer til Danmark og laver on-site-test. Vi forventer at være fuldt ud AML-implementeret ved udgangen af 2019,” siger Christian Falberg Goth, it-chef i Hovedstadens Beredskab, til Version2.

AML fungerer ved, at telefonen automatisk vil sørge for, at wifi, mobilnetværk og gps er tændt, når brugeren ringer 112. Herefter vil telefonen automatisk videresende sin position samt telefonnummer og opkaldstidspunkt til alarmcentralen.

Ifølge Version2 har alarmcentralerne rundt omkring i Danmark modtaget mere end 1.000 sms-beskeder om dagen siden, at funktionen gik i luften for knap en måned siden.

Alle Android-telefoner fra version 2.3.7, Gingerbread og frem understøtter funktionen, mens iPhones med iOS 11.3 og frem også understøtter funktionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere