Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix overvejer omfattende skifte i maskinrummet: Pønser på at skifte Intel ud med AMD cpu’er

Netflix-analyse viser, at AMD’s serverløsninger leverer højere ydelse end Intels modpart.

Mens chipproducenten Intel døjer med produktionsvanskeligheder, begynder en af de helt store spillere på datacenter og streaming-markedet at overveje et skifte til Intels amerikanske ærkerival, AMD.

Under en præsentation ved EuroBSD-konferencen løftede chefingeniør hos Netflix Andrew Gallatin sløret for selskabets overvejelser for et eventuelt skifte til AMD EPYC-baserede serverer fremfor den nuværende Intel-baserede maskinpark, skriver netmediet Wccftech.

Her beskriver han hvordan selskabet sigter efter at opnå en streaming-rate på 200 Gbps per enhed, en fordobling af den kapacitet som præsteres i dag med Intel Xeon processorer.

Se også: Netflix klar til at tage kampen op mod fremadstormende streaming-rivaler: "Ingen har samme variation, diversitet og kvalitet som os"

Her sætter han en single-socket quad-chiplet AMD-løsning op mod Intels konkurrerende dual-socket Xeon-løsninger og konkluderer at AMD’s løsning leverer en vis performance-fordel med sammenlignelige driftsomkostninger.

Analysen betyder på nuværende tidspunkt ikke, at Netflix agter at skifte leverandør, men viser at AMD’s nyeste Rome-baserede serverløsninger er fordelagtige for selskabet, særligt på grund af den øgede båndbredde som PCI-e 4.0 support leverer.

Læs også: DR’s streaming-satsning skal udfordre Netflix – men adskiller sig fra streaming-giganten på ét afgørende punkt: Her er den store plan for det nye DRTV




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere