TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix klar til at tage kampen op mod fremadstormende streaming-rivaler: "Ingen har samme variation, diversitet og kvalitet som os"

Med det snarlige indtog af Disney+ og Apple TV+ på streaming-markedet forventes konkurrencen at intensiveres. Men det ser ikke ud til at bekymre Netflix, der har landet flere millioner kunder de seneste tre måneder.

Streaming-krigen intensiveres i takt med at flere og flere tjenester rammer det globale marked.

Men det er umiddelbart ikke noget, der ryster verdens største streaming-tjeneste målt på abonneneter, Netflix.

"Den snarlige indtræden af services Disney+, Apple TV+, HBO Max og Peacock øger konkurrencen, men vi er alle små sammenlignet med flow-tv," står der i Netflix' nyligt aflagte kvartalsregnskab, der redegør for konkurrencesituationen:

"De nye konkurrenter har nogle stærke titler, men ingen har den variation, diversitet og kvalitet af originalt materiale, som vi producerer verden over."

Læs også: DR’s streaming-satsning skal udfordre Netflix – men adskiller sig fra streaming-giganten på ét afgørende punkt: Her er den store plan for det nye DRTV

Streaming-tjenesten kvartalsregnskab beretter om en stigning i antal betalende brugere til 158 millioner verden over.

Det fremgår yderligere, at "mange er fokuseret på "streaming-krigen", men vi har konkurreret i over 10 år med tjenester som Amazon Prime, YouTube og Hulu såvel som flow-tv."

Netflix anslår at selskabet sidder på mindre end 10 procent af amerikanernes samlede skærmtid. Derfor er der masser at tage af og plads til endnu flere konkurrenter, fremgår det af regnskabet.

USA er selskabets mest modne marked med omkring 60 millioner abonnenter.

Læs også: Blockbuster-topchef sagde nej til at købe Netflix for 50 millioner dollar - troede det var en joke

Stranger Things sikrer godt resultat

For tre måneder siden, da Netflix afgav regnskab for årets andet kvartal, faldt antallet af abonnenter i USA for første gang i otte år.

Derfor var der ekstra fokus på dette kvartal, hvor spørgsmålet om, hvorvidt den stigende konkurrence ville mindske antallet af kunder yderligere, skulle besvares.

Læs mere: Disney sætter dato på europæisk lancering af Netflix-konkurrent: Her kommer Disney+ til Europa

Samlet set landede selskabet 6,77 millioner nye kunder i tredje kvartal. En af årsagerne var blandt andet lanceringen af tredje sæson af hit-showet Stranger Things.

Omkring 64 millioner brugere så serien i løbet af de første fire uger efter udgivelsen, skriver Netflix' i rapporten.

For indeværende kvartal, der er årets sidste, regner Netflix med at få yderligere 7,6 millioner kunder ombord verden over.

Læs også: Netflix taber kunder i USA for første gang i otte år: Planlægger nyt billigt abonnement

På hjemmemarkedet i USA forventes Apple og Disney at gøre indtræden med konkurrende tjenester til november.

På baggrund af kvartalsregnskabet, der udkom onsdag aften, steg Netflix-aktien efterfølgende med 9,9 pct. i eftermarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere