Artikel top billede

Storkunder boycotter Facebook-annoncer: Mark Zuckerberg mister 48 milliarder kroner

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har fået skåret 48 milliarder kroner af sin formue. Aktiekursen for verdens største sociale medie dykkede nemlig med 8,3 procent fredag som følge af flere store kunder, der dropper at købe annoncer på Facebook.

En lang række store virksomheder har valgt at boycotte Facebook og stoppe med at købe reklameplads.

Det fik selskabets aktiekurs til at styrdykke fredag 27. juni. Kursen faldt med 8,3 procent, og derved blev 48 milliarder dollar barberet af markedsværdien.

Det skriver Bloomberg.

I samme ombæring mistede Facebook-stifter Mark Zuckerberg 7,2 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 47 milliarder kroner, af sin personlige formue, der hovedsageligt er bundet op på ejerandele i selskabet.

Derved rykkede han fra en tredje til en fjerdeplads på Bloombergs liste over verdens rigeste personer. Han blev overhalet af Louis-Vuitton-direktøren Bernard Arnault.

Kursdykket, der er det største i tre måneder, blev acelleret af Unilever, en af verdens største annoncører, som valgte at boycotte reklamer på Facebook.

Unilever meddelte, at selskabet ville stoppe med at bruge penge i Facebooks forretning. Men listen af store selskaber, der udfører samme manøvre, er efterhånden lang.

Det amerikanske teleselskab Verizon Communication og chokolade-producenten Hershey har også droppet det sociale medie. Derudover har Coca-Cola sat al reklame på Facebook på pause i minimum en måned.

Kritikken går på, at Facebook ikke gør nok for at stoppe hadefuld tale og misinformation, der florerer på det sociale medie.

Læs også: Facebook-ansatte kan forlade Silicon Valley og arbejde permanent hjemmefra - men det kan betyde mindre løn

Facebook-stifteren har tidligere holdt fast i, at platformen ikke skulle udøve censor op til det amerikanske præsidentvalg i november.

Men nu er meldingen fra Mark Zuckerberg, at selskabet vil forbyde annoncer, der beskriver forskellige grupper baseret på race eller immigrationsstatus, som en trussel. Selv indhold fra politikere vil også blive fjernes, hvis de opfordrer til vold eller påvirkelse af valgdeltagelse.

Derved følger Facebook også i Twitters fodspor, der uddeler advarsler, hvis opslagene indeholder eksempelvis misinformation.

Den amerikanske præsident Donald Trump har været stærkt utilfreds med de advarslerne, som Twitter har tildelt flere af hans tweets.

Det kan du læse mere om her: Amerikansk justitsministerium er klar til at fjerne særlig beskyttelse for sociale medier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere