Artikel top billede

Amerikansk justitsministerium er klar til at fjerne særlig beskyttelse for sociale medier

Sociale medier som Facebook og Twitter skal gøres mere ansvarlige over for indholdet på deres platforme, mener det amerikansk justitsministerium.

Det amerikanske justitsministerium foreslår nu at tilbagerulle en række juridiske beskyttelser, som sociale medier som Twitter og Facebook gennem årene har nydt godt af.

Det oplyser regerings-kilder til den amerikanske avis Wall Street Journal.

De nye regler vil ifølge avisens kilder tvinge sociale medier til at slå hårdere ned på ulovligt og skadeligt indhold på deres platforme. Men det vil også tvinge dem til at ”optræde mere fair,” som Wall Street Journal formulerer det, når de fjerner indhold.

Kommer efter faktatjek af præsidenten

Justitsministeriets planer kommer efter, at den amerikanske præsident Donald Trump den 29. maj underskrev et dekret, der netop skal gøre det muligt at slå ned på sociale medier, hvis det blev vurderet at de begrænsede brugernes ytringsfrihed.

Donald Trump tog initiativ til dekretet efter, at Twitter i sidste måned faktatjekkede et af hans tweets.

I den forbindelse påpegede Wall Street Journal dog, at denne type tiltag der fjerner de sociale mediers beskyttelser sandsynligvis vil skulle prøves ved en domstol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere