Artikel top billede

Amerikansk justitsministerium er klar til at fjerne særlig beskyttelse for sociale medier

Sociale medier som Facebook og Twitter skal gøres mere ansvarlige over for indholdet på deres platforme, mener det amerikansk justitsministerium.

Det amerikanske justitsministerium foreslår nu at tilbagerulle en række juridiske beskyttelser, som sociale medier som Twitter og Facebook gennem årene har nydt godt af.

Det oplyser regerings-kilder til den amerikanske avis Wall Street Journal.

De nye regler vil ifølge avisens kilder tvinge sociale medier til at slå hårdere ned på ulovligt og skadeligt indhold på deres platforme. Men det vil også tvinge dem til at ”optræde mere fair,” som Wall Street Journal formulerer det, når de fjerner indhold.

Kommer efter faktatjek af præsidenten

Justitsministeriets planer kommer efter, at den amerikanske præsident Donald Trump den 29. maj underskrev et dekret, der netop skal gøre det muligt at slå ned på sociale medier, hvis det blev vurderet at de begrænsede brugernes ytringsfrihed.

Donald Trump tog initiativ til dekretet efter, at Twitter i sidste måned faktatjekkede et af hans tweets.

I den forbindelse påpegede Wall Street Journal dog, at denne type tiltag der fjerner de sociale mediers beskyttelser sandsynligvis vil skulle prøves ved en domstol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere