Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay dropper Danske Bank-platform efter fusion

På trods af investeringer på om mod en halv milliard, så dropper MobilePay Danske Banks it-platform efter fusionen med norske Vips og finske Pivo.

Danske Bank har gennem de seneste år investeret op mod en halv milliard kroner i mobilbetalingsløsningen MobilePay, men en stor del af den investering ser nu ud til at gå tabt.

For ifølge erhvervsmediet Finans betyder den kommende fusion mellem MobilePay, norske Vipps og finske Pivo, at den it-platform som MobilePay er bygget, på bliver skrottet.

Det nye fusionsselskab vil i stedet gøre brug af den platform, som norske Vipps anvender.

Tager masser af erfaring med

Claus Bunkenborg, der er topchef i MobilePay, afviser dog at Danske Banks investeringer i it-platformen er gået tabt.

”En ting er, at vi vælger en bestemt motor som den fremtidige it-motor. Noget andet er, at vi har masser af erfaring fra MobilePay-løsningerne, som vi bringer ind i det nye selskab. Vi har produkter, der ikke findes i de andre lande. En ting er, at it-koder kan være spildt. Noget andet er otte års MobilePay-erfaringer med, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Så jeg ser på ingen måde, at investeringerne er spildt,” siger han til Finans.

Vipps, der er ejet af samtlige norske banker, kommer til have en ejerandel på 65 procent af det nye selskab, men Danske Bank ejer 25 procent.

De tre selskaber har tilsammen har 11 millioner brugere og godt 300.000 butikker og webshops som kunder, og dermed bliver det ny-fusionerede selskaber til et Europas største mobilbetalings-selslkaber.

Ifølge Finans bidrager Danske Bank dog med det største antal brugere og erhvervskunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere