Artikel top billede

(Foto: Unsplash.com / Marcusurbenz)

Da jeg fik corona - og lærte at elske USB-C standarden

En positiv test sendte mig i isolation. Og lærte mig for alvor at påskønne vacciner - og glæden ved USB-C når man pakker it-udstyr på 10 minutter.

For nyligt havnede jeg corona-isoleret i et sommerhus, efter at den frygtede ”Påvist”-besked tikkede ind i min Sundhedsapp.

Heldigvis er jeg både fuldt vaccineret og tilsyneladende fuldstændig ude af stand til at smitte omgangskreds, arbejdskollegaer og min familie, viser det sig. En slags omvandrende 0 i kontakttal.

Så jeg slap med en lille uge fyldt med let feber, hovedpine, klassiske engelske krimier og et par flasker glimrende Pinot Noir, som jeg kunne smage stadig mindre af efterhånden, som ugen gik.

Det er værd at være taknemlig over, for billederne af gispende patienter med iltmasker på landets intensivafdelinger har brændt sig fast på nethinden.

Når du pakker it-udstyr med stor hast

Den største udfordring var, at pakningen til en produktiv uge alene i sommerhus foregik med stor hast – og på en måde, så kontakten med omgivelserne var minimeret.

Jeg kom derfor afsted med en samling af madvarer, som mest lagde op til klassisk kollegie-mad. Men værst af alt: En lettere kaotisk taske fyldt med diverse it-udstyr.

En time senere kunne jeg pakke ud, og efter et par dages nedetid var jeg igen produktiv, mens coronaen dampede ud af mit system.

Takket været vaccinen, USB-C og fibernet.

Andre mere kompetente mennesker har allerede hyldet det medicinske gennembrud, som de moderne målrettede og ekstremt hurtigt udviklede vacciner udgør. Så lad mig bare sige tak.

Men alt for få har rost USB-C. Så lad mig gøre det uden på nogen måde at forklejne den medicinske indsats.

For da jeg i mit påtvungne eksil pakkede mit hastigt indsamlede it-udstyr ud, var det USB-C, der var redningsplanken: Med kun én lader og med én type stik kunne jeg sikre strøm til bærbar pc, iPad, mus, høretelefoner og tastatur.

Apple og EU´s armlægning

Kun min telefon stak ud i det selskab, men mon ikke EU’s og Apples armlægning ender med, at Vestager & Co får deres vilje, så selv æble-imperiet må indordne sig.

Og ja, der kan sikkert findes argumenter for firmaernes ret til fri innovation, det frie marked og glæden ved at sortere sine 34 forskellige firma-specifikke ladere efter længden på kablerne.

Men da jeg sad ved sommerhusets bord med én lader og fem forskellige enheder, vejede de argumenter ikke særligt tungt.

Og så er USB-C-forbrødringen et fint symbol på den udvikling, hvor selv klassiske monolitter som de store ERP-systemer er begyndt at snakke bedre sammen med omverdenen.

Det er en udvikling, der er til gavn for danske it-firmaer, for med vores lille, åbne danske økonomi sætter vi få standarder, og vi bliver let ramt, når de store slås eller optimerer til egen fordel.

Til gengæld kan vi bruge vores innovation, vores dygtighed og vores omstillingsparathed, når rammerne og standarderne er på plads.

Det er værd at huske næste gang, du sætter USB-C-stikket i en af dine enheder.